Från och med semifinalerna går det att se matcherna under VM och OS-kvalet i Qinhuangdao (Kina) via YouTube. Anna Laurell kliver upp i ringen fredagen den 18 maj vid 13:30 svensk tid.

Anna Laurell (75 kg) möter azerbajdzjanskan Elena Vystropova i den sjunde matchen i det andra passet under fredagen. Qinhuangdao ligger sex timmar före oss och passet börjar där klockan 18.00, alltså 12.00 svensk tid. Klicka här för att överblicka fredagens samtliga matcher.

Om Anna vinner semifinalen och går vidare till final har hon säkrat ett VM-silver och en OS-plats. Förlust mot Elena Vystropova skulle innebära ett brons och en spänd väntan på vem som tar VM-guldet samt att AIBA förkunnar vilken europeisk boxare som ska få den fjärde OS-platsen för europeiska damer i 75 kg-klassen. Antalet OS-platser som delas ut för Europa direkt under VM är nämligen bara tre.

Den som i semifinal förlorar mot den som i finalen vinner guld blir placerad trea. Skulle Anna förlora mot Elena får vi således hoppas på att Elena tar hem guldet. Även om det inte skulle bli så finns den fjärde och sista OS-platsen som AIBA styr över, det handlar om ett så kallat wild card. Det är sannolikt, men helt utan garanti, att wild cardet går till den som placerar sig som fyra under just nu pågående VM och OS-kval.

Upplägget är oerhört spännande och imorgon fredag börjar som tidigare nämnt semifinalerna. Klicka på loggan nedan för att komma till AIBA:s YouTube-portal.

(Finalen i 75 kg kommer att visas på lördag runt klockan 10:00 svensk tid.)

Se även artikel i gårdagens DN.