Den 28 april 2013 var det åter dags för Golden Girl diplomligan. Ett arrangemang som i grunden endast är till för att alla tjejer oavsett ålder skall få en chans att prova på boxningen.

 

Denna gång var det 13 tjejer på plats varav några nya så det växer eftersom några också var sjuka.

 

Hallen fylldes med boxare, funktionärer och åskådare i form av vänner och bekanta till de tävlande.

Flaggor med tryck från The Golden Girl Championship hängde överallt i hallen för att återkoppla till the main event i januari. Det är viktigt att även de helt nya skall få känna på hur det kan vara när det sedan blir ”på riktigt”.

Då det inte var så många tjejer som skulle tävla blev det precis som förra gången en tuff sparring som mellanakt mellan Alexander Rimmi, Skene och Alexander Asmus, TIFA.

Sedan drog det igång: Det blev sammantaget 13 matcher av blandad karaktär där fortfarande Katrin Norén, IF Linnea står för en väldigt fin boxning och blir även denna gång utsett till tävlingens bästa boxare.

Som avslutning blev det en härlig uppvisningsmatch mellan Mona Husac, BK Rebell och Carolina Flyckt, Skene Ak. Enda gången publiken verkligen gick i taket då Mona bjöd på en hel del kul show off i form av bolopunches och shuffles alá Ali. Är det uppvisning så är det. Dessa två är överåriga och två av Team Goldens största hopp. Det bådar gott inför stora GOLDEN GIRL CHAMPIONSHIP 2014.

Nästa deltävling är planerad till 1 september. Nu tar vi sommaruppehåll och går och badar istället.

 

/Ray Husac

 

Tävlingsrapport