Stockholms stadslag besegrade Cardiff i Lilla Eriksdalshallen lördagen den 12/2 med 5-2. Det var en fin tillställning med duktiga lokala pugs mot ett gäng walesiska boxare.

Följande matcher boxades:

1. U52 Vincent Jonzon (Haninge BK) – Rameece Rouf

Ungdomarna i denna kamp bjöd upp till en fin match där de bägge gav och tog. I första ronden försökte walesaren att styra på distans, men Jonzon var inte sen att kontra denne när han klev in för nära. En relativt jämn första rond. I den andra ronden kommer Jonzon närmare och allt som oftast blir den något öppne Rouf kontrad efter sina attacker. I sista ronden kommer walesaren ut piggt och visar i början prov på fin distansboxning. Sista minuten kan dock Jonzon med sin vilja och styrka åter igen komma närmare sin motståndare. Matchen slutar 3-0 till Vincent Jonzon. En match där Jonzon var den solidare boxaren och på ett föredömligt sätt kontrade motståndarens öppningar efter dennes attacker. Alltså vinst för Stockholm i den första matchen och ledning med 1-0.

2. U54 Alban Kuci (TiFa BC) – Ryan Moore

Uppvisning pga ett sent återbud. Alban vägde 5 kilo mer än sin motståndare.

3.  QS60 Veronica Carlsson (IF Linnéa) – Becky Price

Becky Price var en angenäm bekanskap. Snabb uppfattning och blick för gamet. Hon levererade väl tio raka uppercuts som Veronica saknade redskap att hantera. Bra kämpat dock av Linnéan, men klara 3-0 till Becky från Cardiff. 1-1 i stadskampen.

4. S60 Bashir Hassan (Djurgårdens IF) – Richard Needham

Det tog en dryg rond innan Bashir vaknade. Därefter blev det en ensidig historia. Solklar vinst för Hassan med 3-0. 2-1 till Stockholm i stadskampen.

5. S64 Karzan Salim (BK Örnen) – Mano Lee

En stämningshöjande kämpamatch av Örnenboxaren. Det som saknades i teknik ersattes med stort hjärta. Lee hade inte orkat ytterligare en halv minut. En publikmatch och 3-0 till Karzan. Stockholm rycker åt sig ett 3-1 överläge.

6. S75 Victor Reiman (Stockholm AIF) – Jamie Weetch

Weetch var en riktig bra boxare. Han gav inte stort utrymme för Reiman. Walesaren tog genast kommandot och det blev ett par stående räkningar innan domaren äntligen bröt. RSC 3 för Jamie Weetch och även priset som bästa boxare från Wales. Därmed 3-2 till Stockholm i stadskampen.

7. S75 Edgar Lee Pettersson (IF Linnéa) – Morgan Jones

En fin insats av Edgar-Lee som kontrollerade matchen. Han var dessutom betydligt fyskiskt starkare än sin motståndare. Matchen bjöd på mycket infighting. Vinst för Edgar Lee Pettersson med 3-0. Stockholm får därmed en ointaglig 4-2 ledning.

8. S81 Oscar Ahlin (Saltsjöbadens IF) – Joel Williams

Den avslutande matchen var som sig bör aftonens clou. Ahlin dominerade totalt och med lite större kyla hade matchen slutat betydligt tidigare. Man får beundra Williams att han hängde med så långt som han gjorde. RSC rond 3 med Ahlin som segrare. Han tilldelades också priset som bäste Stockholmsboxare. Slutresultat 5-2 till Stockholm i stadskampen.

Bästa Boxare Cardiff: Jamie Weetch
Bästa Boxare Stockholm: Oscar Ahlin

En eloge till domarna. Det var klockrent (!) på samtliga händer. Ingen tvekan om rätt domslut.

Därtill mycket publik.

/Christer Franzén