Efter en strålande insats på Junior-VM i Taipei där hon erövrade en silvermedalj är Steffi Thour Månadens boxare i maj.

-Stort grattis till silvermedaljen. Hur upplevde du Junior-VM?
-Tack, det var mycket roligare än jag trodde. Att åka med alla i lilla truppen, det var ett skönt gäng. Själva tävlingen var också bra. Det var väl lite strul i början men sen gick det bra och det blev roligare.

-Berätta om dina matcher fram till finalen.
-Jag började mot Australien och det var skönt att känna att nu var jag inne i VM. Jag kände till henne då Danny hjälpte dem med sekonderingen i första matchen. Hon var bra i närkamp så jag skulle hålla avståndet och explodera och sen ut igen.

-Sen mötte jag dominikanskan Dalin Calderon. Den var jämn, jag trodde nästan jag förlorade. Blev riktigt glad när jag vann. Jag kollade på videon sen och tyckte att jag vann mer klart än det kändes först.

-I semifinalen mötte jag ungerskan Takacs. Jag hade slagit henne i Tyskland men kom inte ihåg att hon var så bökig. Det blev tungt för benen. Jag försökte röra på mig och inte stå och hänga. Det var en jobbig match. Jag hade fått en blåtira i kvarten men hon slog inget där.

-Hur gick tankarna inför finalen?
-Jag tyckte Amerikanskan såg slö ut och inte så bra tekniskt. Det här kan gå, kände jag.

-Första ronden kändes helt okej även om jag förlorade den. Men jag blev för trött lite för lätt. Och blev lite för defensiv. Är inte så van att de ligger på mig. Vad händer nu? Visste inte riktigt vad jag skulle göra.

-Har det varit uppståndelse hemma?
-Ja, familjen och vänner. Det har varit tårta och sen skriverier och intervjuer. Det var kul att komma hem.

-Vad ska du förbättra boxningsmässigt?
-Jag behöver jobba på tekniken, minska rörelserna, speciellt mina uppercuts och förbättra garderingen också.

-Du spelar ju tennis också. Hur bra är du där?
-Jag är rankad 14 i min åldersklass i Sverige. Det kommer att bli en hel del tennis i sommar.

-Vad är nästa mål med boxningen?
-Junior-EM i Ungern i augusti där jag hoppas på guld.

-Hur mycket tränar du?
-Det blir nog 12-13 pass i veckan. Fyra boxningspass, två fyspass och resten tennis.