Comebackande Salomo Ntuve är Månadens boxare i november.

-Grattis Salomo, du är Månadens boxare i november.
-Oj, det hade jag ingen aning om. Hur kan det komma sig?

-Du har ju en meriternade seger över förre europamästaren Denis Makarov i Bundesliga och en seger på hemmagalan i Angered. Berätta om matcherna.
-Ja, det var bra drag på hemmagalan, bättre än andra år faktiskt. Jag hade inga problem i matchen. Jag kunde träna på det jag är dålig på som att vara kvar med tät gard. Jag slog mycket vänster också och mötte upp med högern.

-Tysken var ganska jobbig. Han var stark och jag började nervöst men sen fick jag grepp på honom. Vi hade sparrat i Frankrike för något år sen. Jag lyckades skada hans näsa så det rann bra med blod. Det var bra fart på matchen.

-Hur var det att boxa fyra ronder utan huvudskydd?
-Det kändes skönt. Lite obekvämt när vi skallade ihop bara.

-Nu ska du boxa landskamp mot Finland på lördag.
-Jag ska köra min grej. Får jag nerverna igång så är det inga problem. Det blir
bra träning inför Bundesliga nästa vecka. Vi möter BR Hanau men jag vet inte
vilken boxare jag möter.

-Du har boxat ett OS, kan det bli ett till?
-Det är långt kvar till dess. Det är en lång väg dit och man vet aldrig.

-Men du är motiverad nu?
-Ja, annars hade jag inte börjat köra igång igen. Det känns bra och jag siktar
på SM.

-Vad gör du utanför boxningen?
-Jag jobbar och pluggar till fritidsledare och nyligen har jag tagit körkort!

 

 

/Santiago Nieva, Rikstränare