Tre silvermedaljer blev facit från turneringen i Tammerfors den gångna helgen. Läs mer i rapporten nedan.

Truppen till turneringen bestod av följande boxare och ledare:

57 kg Nebil Ibrahim, Upsala IF Boxning
60 kg Erduan Berisha, KFUM Linköping
75 Erik Mendoza, Djurgårdens IF Boxning
80 kg Liridon Nuha, Hammarby IF Boxning

Ledare är Viktor Shynul och Juri Dirrell

Domare Jerker Krantz

Resultat:

57 kg: Nebil Ibrahim mötte i sin första match Biniam Gerebrhan från Norge. I matchen fick Nebil ett cut och matchen gick till poängräkning. Nebil vann matchen med 5-0 och gick vidare till semifinal.

I semifinalen skulle Nebil möta Jode Gallagher från Irland. Men Gallagher lämnade WO och Nebil avancerade därmed till final.

I finalen ställdes Nebil mot Luiz Oliveira från Brasilien. Läkaren släppte tyvärr inte igenom Nebils cut och därför tvingades Nebil att lämna WO i finalen. Silver till Nebil.

60 kg: Erduan Berisha ställdes i sin direktfinal mot den meriterade Hamout Mohamed från Marocko. Marockanen har bland annat boxats i OS-turneringen i Tokyo. Efter två räkningar i tredje ronden stoppade domaren matchen och segern gick till Hamout Mohamed på RSC i tredje ronden. Silver även till Erduan Berisha.

75 kg: Erik Mendoza mötte i sin första match Maksim Ljubimov, Estland. Erik boxade säkert och vann med 5-0.

I finalen väntade sedan Lewis Richardson från England för Erik. Richardson är en erfaren boxare med EM-meriter och tog tag i matchen. Erik kämpade men det räckte inte och slutresultatet blev 5-0 till Richardson. Silvermedalj även till Erik.

80 kg: Liridon Nuha mötte i sin första match Nikita Nystedt, Finland. En match där Nystedt avgick med segern med siffrorna 5-0.

Tre silvermedaljer blev facit i turneringen. Gratulerar till medaljerna.

//Viktor Shynul, ledare

Prispallen 57kg

Prispallen 60kg

Prispallen 75kg