Rapport Queens Cup, Stralsund i Tyskland, 10-13 oktober 2013

Boxare

  • U 57 kg: Stephanie Thour, BK Värend
  • U 63 kg: Amelia Hall, Ljungby BK
  • J 54 kg: Nicolina Jacobsson, Skoftebyn AIS
  • J 54 kg: Klara-Fina Holm Westerlind, BK Örnen
  • J57 kg: Josefine Persson, BK Fox
  • J 60 kg: Ida Lundblad, TIFA BC

Ledare
Katrin Enoksson och Mathias Hedlund

Matcher

Junior 54 kg, semi:
Nicolina Jacobsson, SWE- Karina Sirerova, CZE  FÖRLUST 0-3

Nici klev in i samtliga ronder med riktigt högt tempo och bestämda träffar. Vänsterhanden trillade periodvis ner och hon åkte då på en del enkla träffar av motståndaren. När tröttheten smög sig på orkade Nicolina inte följa upp fullt ut utan det blev ofta ett, ett-två slagmässigt och CZE kom då in i matchen. En helt slutkörd Nici jobbade stenhårt och vägrade ge vika utan valde att ta striden och krigadehela vägen in i slutet.  En mycket bra utveckling och prestation av Nicolina som tyvärr inte räckte hela vägen.

Junior 57 kg, semi:
Mariam Wahab, DEN – Josefine Persson, SWE  VINST 2-1

Danskan kom i sjok med snabba attacker för att sedan periodvis backa bak och satsa på kontring. JP blev förvirrad och kom in som tvåa i matchen. En bit in i andra ronden kom hon igång allt bättre när hon släppte allt mer slag.  De avslutande ronderna fick hon till en bra styrning och visade på en fantastisk inställning där hon körde skiten ur sig och jobbade hela vägen in i kaklet. En otroligt jämn match där vi hade tumme med domarna och fick seger på stolpe in!

Junior  54 kg, final:                   
Klara-Fina Holm Westerlind, SWE – Karina Sirerova, CZE     VINST 2-1

K-F gick ut direkt i första och hade en tät gard med styrning, efterhand mattades hon av något. I andra bjöd hon in Karina i matchen eftersom hon bytte slag stillastående framför motståndaren istället för att jobba runt i sidled. Efter en rejäl avhyvling då hon gnällt över huvudskyddet istället för att fokusera på sin boxning tog hon sig samman, fick igång sina fötter och sidoförflyttningar. I sista var hon riktigt trött men valde att ta fighten samtidigt som hon höll ihop sin gard, här vände hon och blev åter den mer styrande. En ruggigt jämn match där vi fick med oss domarna och ett guld till Klara-Fina efter delat domslut.

Ungdom  57 kg, semi:             
Stephanie Thour, SWE – Ebru Cakmak, GER    VINST  TKO r.1

En relativt grön och ny motståndare som Steffi fullständigt kunde äta upp genom att vara snabb och rörlig på sina fötter. Hon kom igång med sina dubbelattacker och varierade genom att slå både i kropp och huvud. Tyskan fick ta en räkning och Steffi ökade tempot ännu mer utan att förivra sig, Ebrus tränare valde helt korrekt att kasta in handduken!

Junior 57 kg, final:  
Elisabeth Wohlgemuth, GER – Josefine Persson, SWE  FÖRLUST 0-3

JP:s match flyttades fram eftersom hon mötte den lokala stjärnan och matchen skulle TV-sändas. Taktiken var att sätta press, ha igång fötterna och hela tiden jobba med dubbla attacker. I första inledde Josefine lite trevande men kom igång allt bättre mot slutet då hon vågade vara först i större utsträckning, tyvärr blev det lite rakt framifrån istället för att komma runt i sidorna. Inför andra fick hon order om att vara först och alltid komma runt i sidled, här blev det att JP kontrade med stenhårda krokar istället för att vara först. Tredje var Perssons klart bästa rond då hon styrde med press och började attacken med raka slag och avslutade med krokar och sidoförflyttningar.  I sista var det en fantastisk inställning där hon verkligen gav allt hon hade, tyvärr hamnade hon för mycket i dubbelgardering där hon svarade upp med singelslag istället för att släppa längre serier. Med bättre kondition hade hon orkat hela vägen.

Ungdom  63 kg, final:              
Belinda Limuka, FRA – Amelia Hall, SWE    VINST 2-1

Amelia kom in bra i matchen där hon satte fina träffar med sina raka slag, tyvärr klev hon rakt bak och blev kontrad istället för att vika av i sida och följa upp. I andra ronden var hon betydligt mer aggressiv, satte press och var styrande framåt – helt rätt. Tyvärr blev hon stillastående med garderingen i brösthöjd och blev enkelt kontrad. I sista ronden behöll hon samma press, tappade fortfarande garden, men hennes raka höger satt grymt bra. Tack och lov var inte fransyskan särskilt hårdslående för annars kunde Hall lika gärna förlorat på KO/TKO, garden måste komma på plats! Genom en fantastisk inställning där hon valde att ta kampen så tog hon också hem guldet på ett delat domslut!

Hennes fantastiska inställning ledde också till att arrangören prisade henne som bästa ungdomsboxare.

Junior  64 kg, final:                   
Anja Moskilj, GER – Ida Lundblad, SWE VINST KO r.1

En extremt tänd Ida kom initialt för nära men hittade efter ett tag både bättre kyla och distans. Hon började träffa tungt och sedan satt en stenhård klockren vänsterkrok perfekt och tyskan låg fullständigt utslagen på ringgolvet. Moskij blev liggande någon minut och läkaren var snabbt uppe i ringen. En grym KO-avslutning av Ida som junior -hon tog både guld och fick en ny väska!

Ungdom  57 kg, final:              
Stephanie Thour, SWE – Vivien Neumann, GER    VINST 3-0

Steffi kom igång med fötterna och hade bra styrning men var på lite för långt avstånd. Efter ett tag kom hon in i matchen och fick till en bra press och släppte loss med längre attacker. I slutsekunderna fick hon bra fäste och motståndaren tvingades ta en räkning. I andra blev pressen ännu bättre och hon började i större utsträckning med raka slag som sedan följdes upp.  I sista inledde hon bra, men det blev lite för mycket vilja vilket ledde till att hon tappade sin gardering. Steffi genomförde sin bästa match hittills där mycket av det vi jobbat med (gard-fötter-blick) började falla på plats.

Summering

Ungdoms/Juniorlandslaget åkte till Stralsund med 6 boxare, 2 ungdomar och 4 juniorer. De gick 8 matcher, vann 6 och tog hem 4 guld, 1 silver och ett brons! Som grädde på moset plockade Amelia Hall hem priset som bästa ungdom.

Det var första gången som vi deltog på turneringen och det fanns med deltagare från fjortonnationer. Tyvärr inte så mycket på ungdoms- och juniorsidan men på seniorsidan fick några viktklasser delas då det var riktigt många boxare på plats!

Det visade sig vara en väl arrangera och kostnadseffektiv turnering som lockar bra boxare där tjejerna fick känna på internationellt motstånd. Jag håller tummarna för att denna tjejturnering kommer att vara med i DU/DJ-landslagets planering även nästa säsong.

Det har varit en förmån att vara ute med dessa fantastiska idrottare, både boxningsmässigt och socialt–vi har som vanligt i småpåselaget haft både kul och en grym lagkänsla!

Jag och Matte vill passa på att tacka för det förtroende ni tränare och klubbar gav oss när ni valt att skicka med era tjejer ut på klubbekostnad.

 

// Katrin ”Enock” Enoksson, kategoriansvarig landslagstränare DU/DJ