Här följer en rapport utifrån deltagande elitgrupps perspektiv. Förbundstränare Katrin Enockson rapporterar:

Deltagande boxare

Annika Wangberg Örnen (Senior)
Juliana Söderström Botkyrka (Senior)
Patricia Berghult Höllviken (Junior)
Sana Hakhverdya Uppsala (Junior)
Linnea Strandell DIF (Senior)
Sagal Adan ABC (Junior)
Maja Strömberg NBK Akilles (Senior)
Ida Lundblad TIFA (Ungdom)
Jasmine Nilsson Höllviken (Junior)
Agnes Alexiusson Värnamo (Ungdom)

 

Fre 14/1

Vi samlades på centralen på eftermiddagen, åkte till Borås Camping där vi fick våra rum i vandrarhemsdelen, bytte om och åkte iväg till BK Rebells lokal och genomförde en lättare träning. Hichem och Niklas höll i träningen som bestod av skolboxning, parövningar utan handskar, parteknik med handskar och tränarhandskar för de som ville. Åter på Campingen väntade gemensam matlagning där det efter maten blev frågestund kring kost, vikt och boxning med kostekonomen Nina de Bruin som under den resterande helgen stod för matlagningen.

 

Lör 15/1

U60 semi Agnes Alexiusson – Mette Sejersen Bokseklubben Olympia DEN 12-9

Agnes klev in med fin teknik och tog tag i boxningen från start och hade en rättvis ledning inför rondvilan. Danskan ändrade taktik och var extremt offensiv i andra ronden, här blev Agnes tagen på sängen och matchbilden vände. En mycket trött Agnes klev ut i sista ronden och redde ut situationen med sin kämparinställning och fick poängen på sin sida.

 

S48 final Maja Strömberg– Lynn Mc Enry St.Paul´s Waterford IRE 19-13

Här fick Maja en mycket kompetent och fysiskt stark motståndare som är tvåfaldig Irländsk mästare och Europamästare i kickboxning. Irländskan var mer aktiv från start och satte bra kroppslag där hon tog en rättvis ledning med 2 poäng. Matchbilden var en samma efter andra ronden och Lynn ledde numera med tre poäng. Maja var lugn och trygg och vände matchen i tredje till en poängs ledning genom att vara först i slagväxlingarna och garderade sig nu mycket bättre mot kroppsslagen. I sista ronden orkade inte kickboxaren stå emot Majas starka fysik och Maja kunde rycka ifrån!

 

S51 semi Juliana Söderström– Nina Smith Chadwell St Mary ENG 11-9

Även Juliana fick bra motstånd i tvåfaldiga Engelska mästaren Nina Smith. Första ronden var lite av ett ställningskrig där Engelskan satte de första två poäng men Juliana lyckades jobba ikapp inför rondvilan. I andra och tredje var Nina först i attackerna där hon satsade och slog hårt, Juliana kom tyvärr inte rätt i sina normalt mycket fina side-steps. Inför sista ronden hade Juliana ett underläge på tre poäng och här hittade hon äntligen distanden och fick in sin högerside-step där hon kunde vända matchen och kliva ur ringen som segrare!

 

S54 semi Linnea Strandell– Therese Johansson Majorna 17-0

Linnea kopplade snabbt ett tydligt grepp om matchen med sin varierade boxning. Therese bet ihop och jobbade hela vägen men mötte i dagsläget en bättre boxare.

 

S64 final Annika Wangberg– Dziyana Zinvich Spartak 35 16-3

Annika var spänd inför matchen, dels hade hon inte matchat på åtta månader samtidigt som hon skulle möta en vitrysk mästare med 77 matcher i bagaget. Trots detta klev Annika in och tog kommandot direkt och skapade sig en trygg ledning med 10-0 efter de två första ronderna. I tredje tappade Annika i tempo och Dziyana kunde sätta några träffar. Wangberg släppte loss och höjde åter tempot i sista ronden och lekte stundtals med vitryskan.

 

Sön 16/1

S54 final Linnea Strandell– Jermys Betrain Boxing Academy NDL 4-19

Holländskan hade imponerat dagen innan då hon hade fullständig lekstuga med meriterade Kristin Soot från NOR. Denna 19-åriga supertalang debuterade här som boxare men har desto mer meriter som kickboxare, hon torde vara Hollands största hopp inför deras hemma-EM i höst. Linnea klev in med bra styrning men startade attackerna lite för långt ifrån och Jermys tog 2 poängs ledning. I andra ronden höjde Holländskan tempot med mycket explosiva slagserier, Linnea kämpade för att komma in på sin distans men blev hela tiden kontrad. Linnea gjorde en riktigt bra match och mötte här en blivande världsboxare som är extremt explosiv, har en mycket bra blick och fantastiska fötter.

 

U60 final Ida Lundblad– Agnes Alexiusson 12-5

Ida tog ett tydligt kommando direkt och hittade sin distans och Agnes kom för nära i sina attacker. I andra ronden började Agnes hitta distansen och träffade med sina krokar, Ida blev här lite passiv dock ledning med två slag för Ida inför sista ronden. Idas rutin och bättre kondition gjorde att hon kunde höja tempot, träffa tungt med sin höger upper-cut och rycka ifrån. Dessa båda talanger kommer framöver att bjuda upp till många härliga kamper sinsemellan!

 

J60 final Patricia Berghult– Shannon Buckley Aspire Amatur Boxing Club ENG 34-2

Engelskan är tvåfaldig ungdomsmästare i England och deltog på UEM I höstas. Patricia klev in och tog direkt tag i matchen och satte tydliga träffar. Med ett tydligt grepp om matchen kunde Patricia slappna av allt mer och visa upp hela bredden i sin repertoar. I sista ronden bet Engelskan ihop och lyckades med nöd och näppe undgå räkning.

S51 final Julina Söderström– Mariell V Hansen Bergen Atletklubb NOR 13-13 (30-26)

Den tvåfaldiga norska mästaren var rörlig och hittade direkt rätt i sin boxning där hon satte kroppsslag och kopplade en trepoängsledning. I rond två kom Juliana rätt med sin höger och fick poäng för både kroken och upper-cut, lika i protokollet! I tredje svängde matchen återigen där norskan var mer aktiv och tog återigen ledning med tre poäng. Juliana jobbade stenhårt hela sista ronden genom att hålla ihop sin boxning utan att förivra sig, i slutsekunderna kom Juliana ikapp och jämnade ut! Turneringens mest spännande match slutade efter slagräkning i svensk favör!

 

J64 final Jasmine Nilsson– Sagal Adan 8-6

En mycket tät och jämn match där Jasmine tog en liten ledning och Sagal jobbade ikapp. Jasmines bättre styrka och kondition var det som fällde avgörandet.

 

J81+ final Sona Hakhverdya– Amanda Lindegren IK Ymer 15-1

Sona var lite spänd och fick en trevande start där Amanda var den som styrde men genom sina tunga träffar tog Sona ledningen med två poäng. Då andra ronden startade hade anspänningen släppt och Sona kom igång med fina serier och kopplade här ett tydligt grepp om matchen. Amanda kämpade tappert men Sona kunde boxa hem en trygg och säker seger.

 

Sammanfattningsvis

Vill jag passa på och tacka tjejerna, förbundstränarkollegorna Hichem Aiola och Niklas Ekeroth samt alla klubbtränare för ett gott samarbete och en riktig härlig boxningshelg!

 

/Katrin Enoksson förbundstränare