Svenska Boxningsförbundet bjuder som ett led i sin satsning på ökat antal kvinnliga boxare in till ett boxningsläger i Borås helgen den 13-14 augusti 2022, tillsammans med profiler från svensk damboxnings historia.

Lägret i Borås är tänkt att rikta sig till ALLA åldersgrupper och ALLA nivåer, det vill säga allt ifrån nybörjare till yttersta elit. Tanken är att samla så många som möjligt till detta uppstartsläger för svensk damboxning, ett läger där nuvarande och gamla stjärnor möts med våra nya och oupptäckta talanger.

Under lägret kommer vi ha föreläsningar och diskussioner angående svensk damboxnings historia och framtid, en framtid Ni kan vara med och forma! Med på lägret kommer Svenska Boxningsförbundets damgrupp (Klara Svensson, Raymond Husac, Mona Husac och Cherida Town) att finnas på plats för att besvara frågor om det mesta som rör svensk damboxning – både historiskt men även nutid och framtida visioner.

Headcoach på lägret kommer Lina Skoghagen, head coach för damerna samt ungdoms/junior-landslaget, att vara och med på lägret kommer tre förebilder, tränare och mentorer att vara:

  • Anna Laurell Nash, OS-boxare och flerfaldig världs- och europamästarinna
  • Shipra Engelke, EM-medaljör och flerfaldig svensk mästarinna
  • Klara Svensson, flerfaldig VM- och EM-medaljös med en framgångsrik proffskarriär med flera VM-titlar i ryggsäcken

Praktisk information om lägret 

Lägret är kostnadsfritt för medlemmar i en förening anknuten till Svenska Boxningsförbundet och gäller enbart tjejer. Klubbtränare är givetvis också välkomna.

Lägret kommer att hållas på klassiskt damboxningsområde, Boråshallen (Bockasjövägen 2, Borås). Detta är samma plats och arena som The Golden Girl Championship brukar gå av stapeln, vilket är världens största boxningsturnering för damer.

Under helgen serveras lunch (både lördag & söndag) samt middag på lördagen. Det enda man behöver betala själv är boende och resan till och från lägret. För boende ger Comfort Hotell Jazz rabatt på sina priser, ange bara koden ”SBF damläger” när ni kontaktar dem för att ta del av detta erbjudande. Telefon för bokning av rum görs via 033-7994500.

Ni kan läsa mera om lägret och ta del av ett upplägg för helgen den 13-14 augusti via följande länk: Inbjudan Damsatsning

Anmälan

Sista anmälningsdag för lägret är den 7 augusti 2022 och anmälan sker via följande länk:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1639979

Om anmälan via ovanstående länk inte skulle fungera, vänligen skicka då ett mejl till Raymond Husac för att anmäla er, ray@teamgolden.se.

För mer frågor om lägerhelgen, vänligen kontakta Ray Husac via telefon 073-594 54 11 eller mejl ray@teamgolden.se

Varmt välkomna till Borås i augusti!