Under ordinarie styrelsemöte tisdagen den 23 augusti godkändes den nya stegutbildningen för svenska boxningsdomare. Endast via denna utbildningsplan kan nya svenska domarlicenser utfärdas.

Det finns ett flertal personer som står bakom arbetet med en stegutbildning i fyra steg, det har pågått under lång tid och skulle kunna sägas ha inletts med AIBA:s uppmärksammande av bl.a. Leif Frimanssons teckenbok.

I samband med herrarnas VM i Milano 2009 presenterades det färdiga AIBA-upplägget för första gången, Carina Laurin medverkande under denna konferens och det material som då gavs ut användes sedan till att i samarbete med förbundskansliet ta fram en svenskanpassad ram för utbildningsprogrammet.

Detta ramverk har sedan fyllts på och finslipats med hjälp av Tom Svenonius och Håkan Bergman under ett förbundskoordinerat samarbetsprojekt mellan utbildningskommittén och domarkommittén, därefter har förbundsstyrelsen fattat beslut om att framlagt farsdag ska gälla över hela landet.

Den Övergripande utbildningsplanen kan läsas genom att klicka här eller gå in på hemsidans dokumentbank under flik 1.5 Domare. Kursmaterial kan beställas av distriktsansvarig domare, kontakta förbundskansliet så kommer en CD-skiva med posten.

(Om intresse finns så Är det idag tekniskt möjligt att med hjälp av IdrottOnline skapa ett lösenordskyddat virtuellt arbetsrum för distrikts- och utbildningsansvariga domare. I detta arbetsrum skulle exempelvis kursmaterial och distriktsövergripande utvecklingsplaner kunna läggas upp.)