Förre damkaptenen John Brikell blev godkänd på AIBA:s 3-Star tränarkurs på AIBA Academy i Kazakstan. Läs Johns rapport nedan.

Mellan den 4-8 maj höll AIBA en kurs för 3-star coacher på sitt utvecklingscenter utanför Almaty, Kazakstan. Undertecknad deltog och klarade kursen. Kursen innehöll mycket regler och definitioner av roller inom den moderna AOB-boxningen, men även en del träningslära, pedagogik, säsongsplanering och praktik. Föreläsare var Terry Edwards från England som utöver kursmaterialet delade med sig av sina erfarenheter som coach för team GB under många år. Kursdeltagarna kom från Europa, Asien och Afrika. Anläggningen ligger mellan höga bergstoppar och sluttande gröna kullar ca 45 min från Almaty och är imponerande med stora boxningshallar, planer för olika typer av bollsporter, löparbana, simhall och gym. På plats var även ett utvecklingslag(U-21) från Kazakstan och mellan lektionerna passade jag på att följa deras träningar. Det var hårda, men tekniskt kvalitativa träningar där pedagogiken var högst osvensk. Allt som allt en spännande och lärorik vecka.

//John Brikell

För de coacher som tilldeltats sina tränarstjärnor före 2013 gäller att man måste gå en kurs och uppdatera sina stjärnor för att få fortsätta att coacha internationellt.
SBF gratulerar John Brikell till utmärkelsen.