Höllvikens BK utsågs till Årets Idrottsförening 2011 av Skåneidrotten.

Motovieringen till nomineringen (skanskaidrottspriser.se) av Höllvikens BK till priset löd:

”Under de senaste tio åren har HBK varit en av landets absolut främsta ungdomsföreningar med bland annat åtta raka segrar i diplomserien. Sedan den nya styrelsen tog över i början av året har klubben dessutom redan etablerat sig som en framgångsrik arrangör med två mycket lyckade tävlingar/galor under året.

Klubben jobbar alltid med ledorden Glädjen – Bredden – Eliten, vilket kan intygas av våra cirka 200 medlemmar som spänner allt ifrån stundande superstjärnor till miniknattar och gamla gubbar.

Klubben har under året utbildat ett flertal nya unga ledare via Skåneidrotten och startat nya träningsgrupper så att dessa ledare får chansen att omsätta teorin i praktiken.

Höllvikens BK håller träningar speciellt för barn från flyktingboendet i kommunen, jobbar med barn från Malmö Särskola och dessutom i idrottslyftsprojekt med många skolor i kommunen. Klubben deltog i konferensen om barn- och ungdomsidrott under året och fick där visa upp verksamheten inför hundratals mässdeltagare.

Föreningen driver även Future Fighter-projektet med träningsläger och tävlingar för ungdomar som involverar det danska förbundet Sabu.”