Turneringen var tillägnad den polske OS medaljören Zygmunt Chychla, som tog OSguld 1952 i weltervikt. Det var tyskar, polacker och svenskar som deltog: från IF Göteborg Team Box Bager Mohammadi 60kg, från Borås IK Ymer Albin Albinsson 81kg och från TIFA BC Alexander Asmus 69kg samt Alban Kuci 64kg.

Dag 1 mötte Bager en tysk boxare i första matchen. Det var en riktigt jämn match men det räckte inte hela vägen för Bager Mohummadi så det blev förlust. Det var likadant  för Alban Kuci som också möte en tysk boxare, som var mycket rutinerad. Alban kom aldrig in i sin boxning riktigt. Alexander Asmus gjorde en bra match första dagen och fick in några riktigt hårda slag på den polske motståndaren så han började blöda och fick räkning på den polske boxaren i rond 3 så här blev det vinst. Albin Albinsson gjorde också en bra match. Han mötte en lång polack och boxades jämt och fint. Inget snack om hans seger!

 

Dag 2 möte Alexander Asmus ytterligare en polsk boxare som hade gått vidare dagen innan. Det var en mycket jämn match men Alexander Asmus körde på och plockade poäng i sista ronden så det blev ett guld till Sverige. Albin Albinsson gjorde också en mycket bra match mot en tysk boxare i finalen, men tappade lite poäng i sista ronden, han fick ett silver.

 

Turneringen ägde rum utomhus i centrala Gdansk. Vädret var strålande och polackerna var mycket gästvänliga. En riktigt bra annordnad turnering! Det var en senior A turnering med riktigt hög klass på motståndarna alla seniorerna hade gått mellan 60-200+ matcher.

 

Coacherna Tage Isaksson IK Ymer, Per Asmus TIFA BC var med och hjälpte till.

 

Sist men inte minst ett extra stort tack till coachen Henryk Szymkowiak från BK Ringen som agerade tolk mm.

 

Insänt av
Jan Eliasson, TIFA BC