SBF bjuder in till en föreläsningsserie under våren 2021 Tanken med den här serien av föreläsningar är att få lite nedslag i frågor som på olika sätt inverkar på en tränares vardag i boxningsföreningen.

Tanken med den här serien av föreläsningar är att få lite nedslag i frågor som på olika sätt inverkar på en tränares vardag i boxningsföreningen. Idén till denna föreläsningsserie uppstod under de föreningsträffar som vi arrangerade i januari, där idén om detta lyftes och vi kände att detta är en idé som vi ska göra verklighet av. Det är med dessa tankar i bakgrunden som vi beslutade att prova denna typ av fortbildningsform under våren.

Föreläsningarna hålls digitalt via Teams och inbjudan är öppen och det är bara att ansluta till de föreläsningar som man är intresserad av att lyssna på. Teams kräver inte att man laddar ned appen utan man kan använda den via webbläsaren.

Tanken är att erbjuda en serie med ett antal föreläsningar på ca. 2 timmar med varierande ämnen. Föreläsare är personer med stor erfarenhet inom ämnesområdet och som arbetar inom idrotten.

I april öppnar vi med följande föreläsningar och datum:

Tillfälle 1:
Datum: Tisdag 20/4 klockan 18.00-19.30

Förbundsläkare Robert Ludwig håller en föreläsning om hjärnskakningar. Vad händer vid en hjärnskakning, vad gör man om man misstänker en hjärnskakning och vägen tillbaka efter en hjärnskakning.
Robert Ludwig har lång erfarenhet som läkare inom boxningen, inom både AIBA och SBF.

Tillfälle 2:

Datum: Måndag 26/4 klockan 19.00-21.00

Head Coacherna för våra landslag, Lennart Bernström, Mikael Broman och Lina Skoghagen,  föreläser om den uppdaterade kravanalysen, deras arbete med landslagsverksamheten, kriterier för boxare och arbetet inom landslaget med utveckling av boxarna.

NI HITTAR DOKUMENTET MED LÄNKARNA TILL FÖRELÄSNINGARNA HÄR

Programmet framöver:

Programmet i maj återkommer vi med men vi har planerat föreläsningar inom ledarskap, träningslära, motivation och näringslära/kost med meriterade föreläsare.

Vi ses i ett digitalt forum på våra föreläsningar under våren!

Mvh SBF kansli