Damlandslaget har genomfört en veckas träningsläger i Ukraina inför Nikolaev cup. Lägret hölls i Sevastopol mellan den 27/8-4/9.

Då vi under de sista Åren skapat goda relationer med Ukrainas coacher blev vi i vintras inbjudna att vara med på ett längre läger inför Nikolaev cup. Lägret hölls på den vackra Krimhalvän i Sevastopol som ligger inbäddat i berg i en bukt vid svarta havet.

Boendet var spartanskt men ok precis som maten. DÃ¥ solen sken, havet var varmt och bemötandet vänligt så kändes det som ett bra ställe att vara på. Det Ukrainska laget hade redan varit på plats en vecka. Träningen denna vecka var av medelhård karaktär, vi bedömde det som en vecka inför match men inte en direkt formtopp.

Den normala dagen såg ut som följer:
07.30 Jogg ca 15 min, skuggboxning, simning i havet(ibland som intervall 4×2 min ibland bara eget plaskande) promenad hem ca 25 min

09.00 Frukost

11.30-ca 13.00  10 ronder uppgiftsparring/4 ronder frisparring sen rep/plattor/säck.

14.00 Lunch

17.00 Bollspel eller individuell träning för de som ville det. Vi körde oftast individuell teknik och antingen styrka eller löpintervall.

19.00 Middag

På tisdagen kördes en löpning uppför berget på ca 20 min och sen på en träning på berget där tjejerna fick genomföra olika Övningar som vi brukar göra med medicinboll, men här var det stora stenar som gällde. Ett kul inslag som fick namnet rocky-träning. På eftermiddagen kördes skolboxning samt säck, först 4 ronder med olika tekniska uppgifter sen en längre aktiv vila och 4 ronder med tempoväxlingar i olika intervall.

Det fanns 3-4 bra tjejer att sparra med i varje vikt och det hölls ett högt tempo utan prestige eller satsningar på slagen. Fokus i träningen var på hög aktivitet i förberedelse och sen kontra-attack, gärna med en extra attack när man fått förste. Lördag förmiddag var det sista passet innan vi Åkte mot Nikolaev på måndag morgon.

Truppen på lägret i Sevastopol

48 kg Elin Rönnlund, Haninge BK
51 kg Jenny Hardingz, IF Linnea
51 kg Shipra Engelke, Malmö Boxing centre
54 kg Linnea Strandell, Djurgårdens IF
60 kg Helena Falk, BK Örnen
75 kg Anna Laurell, IF Linnea

Förbundstränare: John Brikell
Andreas Berglund, Fysioterapeut
Domare: Mika Moisio

 

/John Brikell