Ali började träna och spela matcher för Kristianstad badmintonklubb som hjälpte honom att hitta ett boende. Samtidigt pluggade han svenska på SFI.

– Men jag lärde mig att prata svenska genom klubben. Det kan jag tacka det svenska föreningslivet för.

Under fyra år jobbade han som tränare i Karlskrona och sedan ett år är han alltså i Halmstad Badmintonklubb.

Dagens verksamhet som Ali Ahmad och föreningen startade upp efter höstlovet har precis fått ekonomiskt stöd genom Idrottsklivet.

Andersberg är ett av de 61 områden i Sverige som idrottsrörelsen fått särskilt stöd från regeringen för att verka i. Satsningen har fått namnet Idrottsklivet och är en del i idrottsrörelsens arbete med att nå de barn och ungdomar som står längst från idrotten. I uppstartsprocessen har föreningen fått stöd av Svenska Badmintonförbundet och RF-SISU Halland genom olika insatser.

– När jag hörde att vi skulle få stöd genom Idrottsklivet blev jag jätteglad. Många invandrare borde söka sig till föreningslivet. Här kan du lära dig språket nästan bättre än i skolan.

– Många barn i Andersberg umgås mycket inom familjen där många talar ett annat språk än svenska tillsammans. Vill du träffa nya vänner så har du en jättemöjlighet via föreningslivet. Det kan hjälpa dina barn hela vägen. Framför allt har du dem på en säker plats och de får träffa kompisar.