Denna gång får två boxare dela på utmärkelsen. Agnes Alexiusson, för att hon kvalade in till Ungdoms-OS och Gabriel Richards för sin lysande boxning på SM.

Agnes vann två matcher innan hon föll mot blivande slutsegraren, amerikanskan Jajaira Gonzalez. Det blev till att ladda om, och som hon gjorde det, överlägsen vinst mot Ungerns  Daniella Posta och platsen till Ungdoms- OS var klar.

Gabriel tog sitt andra SM-guld i imponerande stil där han i en prima finalmatch besegrade landslagskollegan Mustafa El-Molla, Höllviken.

Nedan kommer två intervjuer med Agnes och Gabriel.

-Hej Agnes, berätta om Ungdoms-OS kvalet i Bulgarien.
-Det var helt ok. Jag gick fyra matcher och vann två klart innan jag förlorade mot amerikanskan. Det var inte så bra. Jag skulle boxa bakåt men anpassade mig för mycket efter henne. Egentligen passar hon mig för hon kommer men jag började backa och avvaktade för mycket.

-Hur ska du ta henne på Ungdoms-OS?
-Jag ska gå in hårdare och slå mer och även ta fighten där inne. Hon är stark och slår mycket men jag är bättre boxare.

-Hur var det att ladda om efter förlusten?
-Bättre än jag trodde faktiskt. Jag var jätteledsen efter förlusten. Det gällde att bita ihop…detta eller dö nästan, haha. Men det var förvånansvärt lätt. Jag boxades bäst i denna och jobbade på fötterna som jag inte gjort tidigare.

-Hur kändes det när allt var klart?
-Jäkligt gött. Det hade varit tufft att förlora två matcher på raken. Det var en bra känsla i hela kroppen.

-Hur ser du på dina chanser på Ungdoms-OS?
-Jag ska ta medalj minst. Jag har knappt sett de andra förutom amerikanskan
(som gick vidare till guldet i Bulgarien) men jag har mest meriter av alla sedan
tidigare och är ett år äldre än några av dem.

-Hur tyckte du att det gick att ta ner dig till 60 kg-klassen?
-Det gick bra. Vissa dagar var jobbiga förstås men jag fick bra stöd av Stefan
Pettersson, SOK:s kostrådgivare. Han var här i Värnamo och jag fick kostschema, tog bort en del mat för att äta mer energisnålt. Och jag lade till löpning innan frukost för att förbränna mer. Vi gjorde kalipermätning och jag fick ner fettmassan bra.

-Du har även kommit med i SOK:s Topp & Talangprogram.
-Ja, det är riktigt kul. Jag hade möten med SOK uppe i Stockholm innan kvalet
där de berättade vad det innebär. Nu kommer jag ha ännu bättre stöd.

-Hej Gabriel, berätta om SM-vinsten i Göteborg.
-Det känns kul att det går bra. Jag gick tre matcher och det var lite klurigt, alla på sitt sätt. Alla kom med olika problem att lösa. Andreas Prins var stark men jag hittade rätt ofta. Samma mot Ahmed Smesem men jag träffade perfekt med en bakre uppercut mot levern, något jag tränat mycket och det är kul att det funkar. I finalen mot Mustafa El-Molla gick det ungefär som jag trodde. Han är mycket duktig, man kan inte underskatta honom. Jag bestämde mig för att ge allt och höll ett högt tempo, jag är tränad för det.

-Sen var du i elden igen i boxningens comeback till Eriksdalshallen, på Bajen Rough House, hur var det?
-Det var en riktigt grym gala. Jag slog Marcus Alberts och jag boxade för Göteborg fast jag är från Djurgården. Det var kul att boxa på hemmaplan inför vänner och familj.

-Och nu åker ni på en turnering i Kazakstan.
-Ja, på söndag. Det är bara att ladda om.

-Ser du fram emot att åka till Kuba sen?.
.-Ja, jag stannar där i tre månader. Vi boxar ju Cordova Cardin-turneringen och sen kanske jag kör en turnering till, Roberto Balado Cup. Jag har familj där så det ska bli extremt roligt att få boxa där. Jag har inte helt lagt upp det än med träningen och så men boxning finns ju överallt på Kuba så det löser sig.

-Vad har du för mål för framtiden?
-Jag hoppas på ett WSB-kontrakt nästa säsong och självklart att kvala in till OS 2016.