Fram till och med den 15 maj kan idrottsföreningar ansöka om kompensationsstöd för förlorad verksamhet på grund av Corona-pandemin. Här hittar ni mer information om hur ni gör för att söka som förening.

Hej alla medlemsföreningar,

Nedan hittar ni ytterligare information från Riksidrottsförbundet gällande ansökan om eventuellt kompensationsstöd för den påverkan som Corona-viruset har haft på er verksamhet.
Målet med texten från Riksidrottsförbundet är att tydliggöra vissa saker gällande ansökan:
Informationen är tagen från Riksidrottsförbundets nyhetsbrev:

Viktig info för er som ska söka kompensationsstöd

Nu har vi öppnat ansökan om kompensationsstöd för föreningar, som är en del av regeringens krispaket till idrottsrörelsen. På rf.se har vi samlat ett antal vanliga frågor om kompensationsstödet. Gå gärna in där och läs på innan ni ansöker.

Ansökan hittar ni i IdrottOnline till och med den 15 maj. Behöriga att ansöka är de i er förening som har någon av rollerna Ordförande, Kassör eller Idrottsmedel firmatecknare. Om ni har problem att logga in eller komma åt ansökan, kontakta IdrottOnline-supporten.

Er förening kan söka kompensationsstöd om ni har förlorat intäkter eller fått ökade kostnader kopplade till coronakrisen. Till exempel om ni varit tvungna att ställa in ett evenemang enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer eller på grund av regeringens förbud mot stora folksamlingar. För att er förening ska kunna ansöka krävs att ni har förlorade intäkter eller merkostnader på minst 15 000 kronor mellan 12 mars och 30 juni. Stödet gäller enbart denna period.

För ytterligare frågor om kompensationsstödet, kontakta corona@rfsisu.se.

Mer info om stöd och ansökan

Mvh SBF Kansli