Boxningsgala i Boråshallen.

– Vi börjar med en liten gala där våra boxare får möta tufft motstånd. Funkar det bra gör vi kanske ett större arrangemang redan nästan år. Kunde friidrotten genomföra ett så fantastiskt SM ska väl inte vi vara sämre, skrattar Anna Kull, IK Ymer Boxnings styrelseordförande.

Kanske är det inte riktigt så hög man siktar, men den 19 oktober arrangerar IK Ymer Boxning en boxningsgala i sina lokaler i Boråshallen. Just nu är man i full gång med att hitta motståndare till klubbens boxare. Ymer ställer upp med tio seniorboxare och fyra diplomboxare. Självklart hoppas man på en taggad publik som vill se riktigt rolig och bra boxning.

– Det fina med galan är att boxarna är allt från nybörjare till Albin Albinsson som har chans att komma med i landslaget. Därför kan vi lova publiken varierad boxning. Ofta kan nybörjarmatcherna vara nog så spännande och tuffa, berättar Anna.

Man har även gått ut med ett sponsringserbjudande till företag som man tror gillar klubbens värderingar: tufft men schyst och en miljö där alla får chansen och behandlas lika oavsett kön, klass eller etnicitet.

– Skulle resten av samhället se ut som en träning i Boråshallen hade vi inte haft några problem med rasism eller könsdiskriminering. Här tränar alla på lika villkor, avslutar Anna.