Anthony Yigit och Bashir Hassan har förberett sig på ett internationellt sparringläger i Tyskland mellan den 28 februari till den 6 mars. Coach på plats Valle Boguslavski rapporterar från lägret.

Lägret var ganska avslappnat och fokuserat på sparring och parteknik. Vi blev upplockade utav sportchefen Bastian på flygplatsen som körde oss direkt till träningsanläggningen. Vi tog direkt en joggingtur på tisdagskvällen, samma dag vi kom.

Träningslägret var upplagt enligt program som visade sig att vi skulle bara ha en matchsparring och det skulle vara den 5 mars och avresan hade vi den 6 mars, så jag tog en snabb koll på vilka länder som var med på träningslägret. Det var Brasilien, Irland, Mongoliet, Tyskland och vi såklart. Dagen efter fick vi parövningar med brassarna och två fria ronder. Anthony fick bl.a. fria ronder med Santos, världsmästaren i 64 kg och Bashir fick bra genomgång han också.

Boxarna uppställda för instruktioner inför träningen.

Moldaverna och Holländarna kom på onsdagen där jag snabbt tog kontakt med dem och samkörde en egen träning med sparring. Där fick vi bra sparring med bl.a. Holländarna, jag tog in även Mongoliet och Moldavien. Där fick våra grabbar 4 ronder fri sparring och 4 ronder uppgiftsparring, här var första gången jag kände mig nöjd.

Fredagen hade vi också egen träning tillsammans med bl.a. irländarna och tyskarna. Lördagen skulle vi vara lediga med individuell träning men jag och tränaren från Moldavien satte ihopp brassarna, Mongoliet, Moldavien och Sverige där vi även fick friare ronder. Söndagen tog vi vila och bastu.

Måndagen hade vi morgonträning och sedan matchsparring. Bashir var ute först mot tysken Makarov. Bashir höll lugnet och fokuserade sig på den taktiska biten. Tysken ville kriga mera, avvakta in Bashir för att senare attackera honom men Bashir använde mer taktik än vanligt och kontrade tysken och behöll lugnet och gick inte in i hans boxning, Bashir boxades smart i denna sparring. Anthony fick en holländare, Harutunjan. Välboxad kille som hade dryga 110 matcher, ovanligt för att vara holländare. En riktig krigare som bara ville slå hårt men Anthony tog det ganska lugnt och utdelade kontringar och motattacker på distans, flyttade sig ut och in utan att anstränga sig så mycket. Bra insats av bägge våra grabbar.

Det var lite tråkigt att Tyskarna tog åt sig dom bästa boxarna för sparring men så är det när man är på bortaplan, man får bita ihop och ta det man får. Avresan den 6 mars gick bra, Bashir tog sig hem via tåg och flyg. Och vi fick åka vidare med transport till en annan flygplats. Nu väntar Chemistry Cup i Halle och Tyskland den 13-18 mars. Invägning 14 mars, match samma dag eller dagen efter.

 

Truppen på Int. sparringläger i Tyskland 28 februari-6 mars:

56 kg Bashir Hassan, Djurgårdens IF
64 kg Anthony Yigit, Skarpnäcks BK

Ledare: Vassili Boguslavski

 

/Vassili Boguslavski