Anhony Yigit vann semifinalen mot colombianen Cesar Villaraga med 22-13 och är i final i den prestigefulla Cordova Cardinturneringen i Havanna.

Anthony tog ledningen direkt och var bättre på alla distanser säger förbundstränare Majid Jelili. På vägen fram till finalen har Yigit slagit ut två OS-klara boxare vilket lovar gott inför London. I finalen väntar en motståndare från Kuba.

Från Yigits första match skriver AIBA på sin hemsida i en artikel från turneringen ”Sweden’s first London Olympian, 21-year-old Anthony Yigit, caused a huge surprise aby beating Turkey’s current European Champion Fatih Keles 18:11. The Swedish boxer’s footwork was too much for Keles”. Hela artikeln kan läsas här.

Salomo Ntuve och Nurbo Bozan förlorade sina inledande matcher mot tufft motstånd. Salomo tappade till kubas Pabio Vicente med 22-7 och Nurbo till Aidos Yerbossynuly från Kasakstan med 18-9.

Jelili säger att Ntuve boxade mycket bra i den första ronden men tappade koncentrationen något när hemmaboxaren fick några lätta poäng.

Salomo fick under onsdagen chans till en extra-match mot turkiets OS-klara Selcuk Eker. Salomo visade bra OS form och dominerade matchen totalt och besegrade Eker med 26-4.

Bozan kom igång för sent i sin match och var lite för defensiv i inledningen. I slutet av matchen tog han för sig och avslutade matchen bra trots förlusten.

Resultat Cordova Cardin-turneringen 1-6 juni

3/6:
64 kg Anthony Yigit SWE – Fathi Keles TUR 18-11

4/6:
52 kg Pabio Vicente CUB – Salomo Ntuve SWE 22-7
69 kg Aidos Yerbossynuly KAZ – Nurbo Bozan SWE 18-9

5/6: (extra match)
52 kg: Salomo Ntuve SWE – Selcuk Eker TUR 26-4

5/6: (semifinal)
64 kg Anthony Yigit SWE – Cesar Villaraga COL 22-13

 

Anthony Yigit i 64 kg och Salomo Ntuve i 52 kg preparerar sig inför OS i London med träning och tävling på Kuba. Den stentuffa Cordova Cardin-turneringen går i Havanna den 1-6 juni. Förbundstränare Majid Jelili rapporterar om 17 lag, 12 nationer och 91 invägda boxare i turneringen.

OS-boxarna Anthony Yigit och Salomo Ntuve

På plats på Kuba är även Nurbo Bozan som kommer att vara med i turneringen i 69 kg. Vi har även en juniortrupp som mellan den 24 maj till 8 juni deltar i träningarna och som kommer att matcha den 3-5 juni.

Förbundstränare Majid Jelili och Santiago Nieva berättar från Kuba att träningen flyter på för fullt och att det under tisdagen genomfördes sparring mot det kubanska landslaget. Våra killar på plats har skött sig mycket bra men lider lite av den 30-gradiga värmen.

Sveriges OS-representant i 52 kg Salomo Ntuve.

Det genomförs 2-3 träningar per dag och på plats finns även Kazakstan, Turkiet och Jordanien. Till turneringen väntas fler nationer där bland annat USA kommer att vara med säger Jelili och Nieva.

Truppen på Cordova Cardin-turneringen 1-6 juni:
56 kg: Salomo Ntuve Angered BC
64 kg: Anthony Yigit Skarpnäcks BK
69 kg: Nurbo Bozan IFK Linköping

Juniortruppen på tävlingen i Havanna 3-5 juni:
66 kg: Oliver Flodin Vaggeryds BK
69 kg: Adham Sakhnini BK Revansch
75 kg: Loran Batti Upsala IF
75 kg: Sahand Tavakoli BK Tiger
81 kg: Hampus Henriksson IF Göteborg Team Box

Ledare: Majid Jelili och Santiago Nieva