11-14 april 2018 kommer våra svenska herrseniorer åka till Slupsk, Polen för att delta i World Olympic Boxing Confrontation – en landskamp mellan Polen och Sverige.

Under dessa dagar kommer de svenska boxarna först träna tillsammans med de polska boxarna (12 april) för att sedan tävla (13 april) mot desamma.

Följande boxare är uttagna att representera Sverige i Polen:

60 kg – Biniam Tesfagabr
64 kg – Emil Harrysson
69 kg – Adolphe Sylva
69 kg – Mohammed Al-Maliki
75 kg – Adam Chartoi
81 kg – Liridon Nuha
81 kg – Victor Olsson
91 kg – Agit Bilge

Huvudansvarig:

Adjmal Omarzada

Ledare:

Ugo Okoro

Domare:

Anders Andersson
Håkan Bergman

Slutrapport:

Biniam Tesfagabr var först ut att boxas i World Olympic Confrontation, och han fick minst sagt en tuff start. Hans motståndare var stark, och det blev svårt för Biniam att mäta sig med polacken som vann med siffrorna 3–0.

I andra matchen var det dags för Emil Harrysson att boxas, och även han fick möta en stark motståndare. När matchen började stod Emil med dubbelgard, och allteftersom matchen fortlöpte fick Emil det allt svårare att komma till. Till slut var Emil tvungen att se sig besegrad med siffrorna 3–0.

Mohammed Al-Maliki boxades i den tredje matchen. Mohammed mötte precis som de tidigare svenska boxarna en stark motståndare, men i denna match var svensken starkare än sin motståndare. Mohammed stod tå mot tå med polacken under tre ronders tid och vann med siffrorna 3–0. Han blev dessutom utsedd till turneringens bästa boxare.

Adolphe Sylva var näste boxare på tur och inledningsvis boxades han bra i matchen. I andra ronden tappade han garden lite men lyckades komma tillbaka i tredje ronden. Adolphe vann tillslut matchen med 3–0.

Näste svenska boxare att gå upp i ringen var Adam Chartoi. Adam mötte en stark polack och kämpade lite i första ronden. Dock tog han ikapp detta i andra och tredje ronden då han med en mycket bättre boxning kunde ta hem matchen med 3–0.

I match nummer sex mötte Liridon Nuha en tuff motståndare, där de båda boxades bra. I rond nummer två gav domaren oväntat poängavdrag till Liridon vilket gjorde att han förlorade med siffrorna 2–1. Efter matchen var det inte bara vi från den svenska delegationen som tyckte att detta var ett märkligt domslut. Det var flera andra som kommenterade detta märkliga beslut i efterhand.

I den sjunde matchen var det dags för Victor Olsson att göra debut i sin första internationella match. När Victor gick upp i ringen och började boxas visade han bra vilja, och pressade sin motståndare så gott han kunde. I rond tre fortsatte han att kämpa men blev dessvärre tvungen att se sig besegrad av polacken som var lite bättre, med mer erfarenhet, och fler matcher i bagaget. Resultatet blev till slut 3–0 till polacken.

I den sista, åttonde matchen gick Agit Bilge in i sin första internationella match mot en mycket stark motståndare. Polacken hade inte bara fler matcher än Agit, utan är också klassad som polsk etta, vilket resulterade i vinst för polacken. Agit kämpade på bra men förlorade tyvärr med siffrorna 3-0.

Det slutgiltiga resultatet blev 5-3 till Polen.

Vi tackar samtliga deltagare för deras deltagande i World Olympic Boxing Confrontation!