Det var med spänd förväntan redan på fredagskvällen då ringbygget drog igång, en del långväga gäster hade redan tagit sig ned till hallen för att suga in atmosfären från arenan där det skulle avgöras vem som den här gången skulle bli Golden Girl.

Förväntan var stor hos alla. Ett stort startfält med riktigt starka namn höjde förväntningarna enormt.

Så kom då äntligen lördagen och  det verkade som att allt klaffade. Matcherna gick igång med ett högt tempo och stämningen var bra. Läckert upplyst ring som det skall vara på en stor turnering gav extra känsla.

Redan första dagen var det några boxare som stack ut och arbetet med att välja Golden Girl den här gången skulle visa sig bli svårare än förra gången, det var fler, det var bättre och det var bredare topp den här gången. Svenska landslaget tränade i våra lokaler och verkade laddade när de gick upp i ringen.

Imponerade gjorde Juliana Söderström som vände en tuff fight mot Nina Smith från England.

Ruggigt bra var Marielle V Hansen från Norge som i vissa lägen påminde om Sugar Ray Leonard i speed och moves. Många höjde nog på ögonbrynen åt Hollands Jemyma Betrian, hon tog ned sitt motstånd på ett otroligt sätt och gjorde inte ett enda misstag. Vidare var Fadma Ali från BK Örnen och Patricia Berghult, Höllvikens BK, väldigt bra och fanns redan med i diskussionen på lördagskvällen.

På söndagen skulle så då allt avgöras. Det blev en otroligt bra match mellan norska Marielle och Juliana Söderström där det avgjordes på slagräkning till Julianas fördel. Antagligen turneringens bästa match.

Jemyma Betrian tog sig an Linnea Strandell i finalen och var än en gång outstanding. Tjejen kunde inte göra fel verkade det som.

Fadma Ali, BK Örnen tog ut Britt Janne Mardal från Bergen atletklubb, på ett skickligt sätt. Vi hade en tufft jobb framför oss och det skulle snart visa sig att vi var nere i två kandidater.

Vinnare blev, efter hårda diskussioner. Hollands Jemyma Betrian.

Bästa ungdom: Ida Lundblad – TIFA
Bästa junior: Patricia Berghult – Höllviken BK
Bästa senior:Juliana Söderström – Botkyrka
Bästa klubb: BK Örnen
Golden Girl 2011: Jemyma Betrian – Boxing Academy

/Ray Husac