Herrarnas förbundstränare Majid Jelili presenterar VM-truppen och redogör för den svåra uttagningen i 81 kg klassen.

Laget till kommande VM och OS-kval Är uttaget. Sju boxare blev uttagna. Våra fem EM deltagare Salomo Ntuve 52 kg, Bashir Hassan 56 kg, Redouane Kaya 60 kg, Anthony Yigit 64 kg, Leon Chartoi 69 kg kg och så Kennedy Katende i 81 kg klassen och Babacar Kamara i 91kg klassen. Svåraste uttagningen blev platsen om 81kg.

Här kämpade både Babacar och Kennedy för att ta platsen till VM och OS-kvalet i Baku. Två mycket duktiga och kvalificerade boxare som har goda chanser att ta en plats i OS.

Tyvärr finns bara en plats till förfogande. Min bedömning Är att Kennedy har störst möjlighet att kvalificera sig till OS och därmed Är Kennedy uttagen i 81kg klassen.

Babacar valde jag att ta ut i 91kg klassen, då jag tror han har bra chanser att kvala in Även i 91kg. Han har boxat i denna vikt tidigare på VM och visat att han har stora möjligheter. Jag vill Även att Babacar skall få erfarenheten av detta VM och OS-kval samt matchtillfällen.

Lyckas inte Sverige kvala in till OS i 81kg under kommande VM, kommer ytterligare ett tillfälle i Turkiet under våren, då platsen står öppen. Babacar har Tyvärr avböjt att delta på VM i 91 kg. Detta kommer inte hindra honom från att ta en plats i 81 kg framöver.

Information om hur kvalificeringen till OS går till finns här.

/Majid Jelili, förbundstränare

 

Sveriges trupp till VM i Azerbajdzjan 22 september – 10 oktober

52 kg: Salomo Ntuve, Angered BC
56 kg: Bashir Hassan, Djurgårdens IF
60 kg: Redouane Kaya, Narva BK
64 kg: Anthony Yigit, Skarpnäcks BK
69 kg: Leon Chartoi, Narva BK
81 kg: Kennedy Katende, Sundsvalls BK
91 kg: Babacar Kamara, Djurgårdens IF (lämnat Återbud)

Förbundstränare: Majid Jelili och Santiago Nieva
Domare: Dorian Butar (uttagen av AIBA)
Lagledare: Erik Bredler