Under SBF:s styrelsemöte den 7 juni 2023 beslutade styrelsen om att förändra skrivningen i regelverket för övergång mellan amatör- och proffsboxning.

I tidigare regelverk från 2018 kunde boxare som gått över till proffssidan byta tillbaka till amatörsidan en gång innan boxaren gått 10 matcher. Valde boxaren att efter det gå tillbaka till proffssidan så kunde ett byte till amatör inte ske igen. Detta var möjligt då det i mycket var upp till respektive nation att sätta sina egna regelverk kring detta tidigare.

Då regeln internationellt nu också lättats upp betydligt så är det åter igen upp till respektive nation att sätta sina egna regler för denna övergång.
SBF:s styrelse har förhört sig om hur man gör i många europeiska länder och kommit fram till följande justering i detta:
Boxare får gå mellan amatör och proffsboxning obegränsat antal gånger TILL DESS att boxaren gått 10 proffsmatcher, därefter kan boxaren inte byta tillbaka till amatörboxning. Boxaren måste precis som tidigare ansöka om amatörboxningslicens innan byte kan ske.

Se det uppdaterade regelverket här

Mvh Svenska Boxningsförbundets styrelse