Landslagsplaneringarna för 2011-2012 är uppdaterade och det kommer att bli en mycket intressant säsong med hög aktivitet.

Innan vi går in i den nya säsongen ska herrarna genomföra EM i Turkiet den 16-24 juli och herrarnas ungdomslandslag UEM i Ungern den 26 juni-3 juli. Kapacitet finns för medaljer för båda trupperna.

Säsongen 2011-2012 sparkar igång ordentligt med sommarlägret på Bosön den 18-22 juli. Detta blir den fjärde gången vi samlar alla våra landslag under samma tak på Bosön under vecka 29. Förutom boxningsträning kommer boxarna att fystestas och drillas i bland annat träningslära, kostrådgivning och mental träning. Sedvanligt tränarseminarium kommer att hållas till tränare och ledare under torsdagen den 21 juli, program presenteras inom kort här på hemsidan.

För våra junior- och ungdomslandslag kommer mästerskapen på rad. Ungdoms-VM för herrar går i Kazakstan den 22-31 juli och herrarnas Junior-EM går på Irland den 22-28 augusti. Damerna har sitt kombinerade junior- och ungdoms-EM i Ryssland den 29 augusti-4 september. Ungdoms- och juniorlandslagen är SBF:s satsning mot OS 2016 och på sikt även 2020. Parallelt med satsningen mot OS i London 2012 gäller det att vi har en hög aktivitet även här.

För seniorlagen är det en mycket viktig säsong då det är här vi har möjligheten att kvala in till OS i London. Herrarna har två chanser, VM i Azerbajdzjan den 22 september-10 oktober och via en OS-kvalturnering i Istanbul i februari/mars. Damerna har en chans och det är på VM i Kina i maj 2012.

Målsättningarna är givetvis att vi ska kvala in med både killar och tjejer som fightas om medaljerna i London!

Vi kan även se fram emot en hel del boxning på hemmaplan. Den 18 november är en landskamp inplanerad i Haninge i ett samarbete med Haninge kommun och den 22 januari i Uppsala i samarbete med staben kring Uppsala Box Open. Den 24-25 mars har vi Nordiska Mästerskapen på hemmaplan. Min förhoppning är att vi även ska genomföra Sweden Round Robin Tournament i Halmstad.

Våra egna mästerskap är inplanerade enligt följande, junior & ungdoms-SM den 1-4 december, nybörjarmästerskapen den 16-18 mars, diplom-SM den 30 mars-1 april och SM den 12-15 april.

Landslagens planeringar finns ovan under fliken landslag, alternativt direkt till Herrlandslaget Damlandslaget Herrjunior-ungdom och Damjunior-ungdom.

 

/Erik Bredler, sportchef