Under ledning av damjunior- och ungdomarnas förbundstränare Katrin Enoksson deltog Sverige på ett träningsläger i Rom den 4-9 oktober.

Italien bjöd in oss att komma ner för tränings-/sparringläger som en sista finslipning innan damseniorernas EM i Holland senare i oktober. Sveriges EM-lag genomför som bekant sitt sista EM-läger i Tyskland. Således blev läsningen att U/J-landslaget och seniorlandslagstjejer som inte var uttagna till EM erbjöds att delta på lägret på egen/klubbekostnad. Jag vill rikta ett stort tack till er klubbar och föräldrar som gjorde detta möjligt!

Deltagare:
48 kg: Maja Strömberg, NBK Akilles
54 kg: Frida Stenholm, Narva BK
54 kg: Juliana Söderström, Botkyrka BK
60 kg: Agnes Alexiusson, Värnamo BK
64 kg: Patricia Berghult, Höllvikens BK
69 kg: Jasmine Nilsson, Höllvikens BK
Ledare: Katrin Enoksson och Tommy Andersson

Lägret hölls på Italiens militära olympiska sportcentra och dagsprogram såg ut enligt nedan. Sverige och Italien varvade med att ansvara för träningsinnehåll.

Kl. 07:15 Frukost
Kl. 09:00 Förmiddagsträning
Kl. 12:00 Lunch
Kl. 15:45 Eftermiddagsträning
Kl. 19:00 Middag

Summering och Reflektioner:
Vårt unga lag med en snittålder på 18 Är höll jämna steg och var i många avseenden klart bättre boxare såväl tekniskt som fysiskt. Med tanke på vad jag säg här tror det kommer bli mycket svårt för Italien att få med sig några medaljer hem från EM i Holland.

Här Är ett tydligt exempel på att vi hela tiden måste värna om Återväxten, visst vi har ett fantastiskt gäng ungdom/juniortjejer men hur ser det ut efter dem på diplomsidan? Jag hoppas få se flera nya ansikten både på USM/JSM i december såväl som ett stort gäng tjejer som Är med på diplom-SM till våren!

/ Katrin Enoksson, förbundstränare DU/DJ