Mjölby-Tranås Boxing Teams tidigare svenska diplomboxnings- och ungdomsmästare Ludwig Lindell har med poprockbandet The Choir Club kvalificerat sig för finaluttagning i musikfestivalen Emergenza.

Emergenza är en musikfestival med tävlingsinlägg för att ge nya musikband möjligheten att få uppträda och visa upp sin musik och finns idag i de viktigaste musikstäderna i Europa, Nordamerika, Japan och Australien. I Sverige står städerna Stockholm, Göteborg och Malmö för arrangemangen.

I den första tävlingen får alla band tillfälle att uppträda under en knapp halvtimme. Därefter följer stadssemi och stadsfinal. I Stockholm den 26-27 maj utses vinnarna för Sverige samt Norden. De två bästa nordiska banden får tävla om slutpriset som 2012 kan komma att göras upp i Tyskland.

En annan faktor i tävlingen är att publiken i stort sett har avgörandet. Det är upp till banden att bjuda in publik som måste rösta på minst två band. Detta har varit en nackdel för The Choir Club eftersom bandmedlemmarna är nyligen inflyttade till Stockholm och inte känner så många ännu.

The Choir Club spelar 19.45 den 27 maj i Debaser Medis på Medborgarplatsen 8 i Stockholm. Har ni musikintresse och lust att stötta en tidigare boxare i sitt nya gebit är ni efterlängtade.

Se kommande konserter på http://www.emergenza.se/konserter/