Det börjar dra ihop sig inför U22 EM 24/3-2/4 i Targu Jiu i Rumänien! Vi kommer samla all info, och uppdateringar, om våra svenska boxares prestationer på denna sida under turneringens gång.

24 mars kommer följande deltagare resa till U22 EM för att representera Sverige i mästerskapen:

Huvudansvarig:
Viktor Shynul

Ledare:
Daniel Nash

Domare:
Mats Olander

Boxare:

Dam

54 kg – Katrin Norén

Herr

64 kg – Emil Harrysson
75 kg – Adam Chartoi

Vårt svenska lag ankom till den lilla staden Targu Jiu i Rumänien den 24 mars 2018. I år deltar inte mindre än 280 boxare (203 herrar och 77 damer) från 36 olika länder.

General weigh in och lottning. 

Samtliga av våra tre svenska boxare klarade invägningen utan några problem!
Alla tre lottades vidare utan att behöva boxas i första omgången.

Rapport U22 EM

Emil Harrysson hade lite otur i lottningen denna turnering då han i första matchen fick boxas mot den georgiska segraren i 64-kilo klassen, Lasha Guruli. Trots att Emil kämpade på bra, med en bra bakre hand, och med en bra karaktär i sin boxning, så hade han lite svårt att hitta rätt avstånd i sina attacker. Dessutom hade Emil lite känningar i sin vänstra axel.

Efter denna match tränade Emil två pass om dagen och han sparrades med en boxare från Frankrike. Fransmannen var otroligt snabb och Emil blev ibland lite för sen i sina kontringar, men träffade ändå sin motståndare med raka slag.

Adam Chartoi förlorade sin första match mot Arjon Kajoshi från Albanien – en tuff motståndare som inte boxades med någon vidare teknik, men som var jättestark och boxades med mycket, mycket vilja. Vid vissa stunder kändes det mer som en brottningsmatch än en boxningsmatch. I första ronden tog Adam hem segern, andra ronden var mer jämn, men i tredje ronden fick Adam se sig besegrad av albanen. Adam har en bra känsla i sin boxning, och är stark i sina kontringar.

Efter denna match tränade Adam precis som Emil två gånger om dagen. Han sparrades också med en boxare från Vitryssland som förra året tog silver i U22 EM. Adam träffade bra med sina dubbelattacker och hade bra kontringar efter side-step.

Katrin Noren vann sin första match mot Rabia Orucoglu från Turkiet. Katrin visade en bra kämpaglöd och vilja i sin boxning, och hon fick in fina träffar med sina raka och fina slag mot kroppen på turkiskan. I match nummer två kämpade hon också på bra mot Anna Goralska från Polen, men hade svårt att ändra sin boxningstaktik under matchens gång. Katrin träffade bra med sina singelslag men polskan träffade med sina snabba kontringar. Matchen var väldigt jämn men Katrin fick tyvärr se sig besegrad. På det stora hela har Katrin väldigt hårda och raka slag, och ett väldigt fint fotarbete, och det var bland annat detta som gjorde att hon lyckades kamma hem ett brons till Sverige.

Efter sin andra match hade Katrin en vilodag innan hon anslöt till killarna och tränade två pass om dagen.

Vi tackar samtliga deltagare för deras insatser under U22 EM.