Headcoach Mikael Broman berättar om nuläget, det gångna året och hur den fortsatta satsningen ser ut för boxningskategorierna U, J och U22 herr.

 

2020 kommer på många vis att bli ett historiskt år, kanske inte rent idrottsligt utan för alltid vara förknippat med pandemin och allt vad det har inneburit inte minst för kampsporten och vår idrott boxning. De prövningar som hela boxningsrörelsen har upplevt har givetvis även drabbat landslagen och den satsning som vi arbetat med.

I början av året fanns totalt 36 aktiviteter inplanerade för Herr Ungdom, Junior & U22 men det fick ett abrupt slut i mars månad efter en till synes bra start för året.

I Februari hade vi ett stort upptaktsläger för alla 3 kategorier och sen reste ett gäng till Ungern och några till Finland. Det fanns ytterligare förberedande aktiviteter för både Ungdom och junior inplanerade under Mars och April, bland annat turneringar i Ungern & Bulgarien som tyvärr blev inställda likaså Nordiska i slutet på mars ställdes in.

EM för juniorer skulle ha genomförts i april och det blev uppskjutet på obestämd tid, nu har man satt ett nytt datum för Junior – EM som fortsatt kommer att gå i Montenegro 11-23 november. Pandemin ställer stora frågetecken och det är svårt att avgöra om man ska delta internationellt eller inte men i ett gemensamt beslut mellan coacher och sportchefen samt sportkommittén har vi bestämt att skicka 2 deltagare till junior – EM då dessa har rimliga chanser att kvala till det junior-VM som skulle ha varit i september och nu är framflyttat till april 2021. Uttagna boxare på herrsidan till junior-EM är 64kg Kevin Scott, Upsala IF och 56 kg Alexander Fredriksson, Morgongåva BK.

När det gäller ungdoms – EM som skulle ha varit under juni månad så är även det framflyttat till november och kommer gå av stapeln 23 nov-3 dec i Sofia, Bulgarien och här har vi tagit beslutet att inte delta med herr ungdom. Anledningen är att de ungdomar som var aktuella tidigare i år inte fått möjligheten att förbereda sig på ett rimligt sätt internationellt för att delta på ett mästerskap. På damsidan kommer vi dock skicka 2 st. boxare –  57kg Sipel Duna, Nässjö BK och 63 KG Lucin Seropian, NBK Akilles

Under september månad så skulle vi ha rest till U22-EM i Italien men även detta blev uppskjutet till 8-18 december och vi har beslutat att skicka 3 deltagare till Sardinien och dessa är 57kg Nebil Ibrahim, Upsala IF, 63kg Hampus Broman, BS-Tor och 69 kg Adel Belalia, Djurgårdens IF.

Bedömningen är att dessa aktiva trots rådande pandemi med sin internationella erfarenhet kan prestera på ett mästerskap.

Just nu 5 okt – 10 okt befinner sig Alexander Fredriksson, Kevin Scott, Nebil Ibrahim och Hampus Broman på ett förberedande läger i Schwerin tillsammans med Tysklands U22-landslag med 3  träningspass per dag vilket ger oss ett bra kvitto på var de befinner sig i sin utveckling.
Under helgen 2-4 oktober hade också dam ungdom/junior samt herr ungdom ett träningsläger i Höllviken under ledning av Lina Skoghagen och Niklas Valtonen som förberedelse inför kommande mästerskapshöst.

Närmaste veckorna finns inplanerade aktiviteter för både junior & ungdom dam & herr vad gäller tävling internationellt som förberedelse och ytterligare aktiviteter i form läger ligger under planering.

Utförlig rapport från lägret kommer inom några dagar.

Mikael Broman

Headcoach

Ungdom, junior och U22 Herr