Det blev silver för Love Holgersson och Loran Batti i Ceintures de Montana i Frankrike.

Finaler:

75 kg Loran Batti, Upsala IF – Leclerc Nogaus, Frankrike Förl. DQ 3

Loran kom ut och boxade jättebra i första ronden, han var bestämd och lät händerna gå från start och hade en klar ledning efter första ronden. Andra ronden började också bra men blev lite bökigare. Loran fick en varning. I tredje ronden var Loran den klart bättre boxaren men blev varnad två gånger till och blev diskad. Detta var lite väl hårt från ringdomarens sida. Tråkigt avslut för Loran som annars gjorde en bra turnering mot starka seniorboxare.

 

75 kg Love Holgersson, BK Swing – Nouchka Fontijn, Holland 0-5

Love började bestämt och hade en agressiv inställning mot sin starkare moståndare, silvermedaljör på förra EM. Matchen blev bökig med Holländskan som springer in och slår från alla håll. Love började träffa sin moståndare med bra sidesteps och rak höger på distans. Love avslutade matchen på ett bra sätt men det räckte inte denna gången. En bra erfarenhet för Love som kommer att växa från den här matchen.

Ceintures de Montana var en bra turnering totalt sett. 12 nationer med blandad kvalité på boxarna. Mat och logi var bra. Toni Salvatore som anordnat turneringen 9 år i rad var som alltid väldigt tillmötesgående och schysst. De Svenska boxarna höll hög standard med bra teknik och fart i boxningen. Nästa gång tar vi med oss en domare så blir det en bättre balans i bedömningen.

 

/Rapporterat av Daniel Nash