18 svenska boxare har varit i Schwerin. Tyskarna bjöd på stor gästfrihet samt professionellt matchat våra boxare i klasserna S-elite, U19, U17 samt U15. Delar av J- och U-Landslaget dam/herr var representerat.

Välplanerat arrangemang då de aktivas säkerhet under rådande pandemi var första prioritet. Tydlig indelning av alla deltagare i block för tävling, boende och mat för att isolera samt nå full spårbarhet. En modell värd att studera och ta till sig om vi inte hittar ut ur pandemin på sikt.

Följande boxare var med i Schwerin:

H Junior 48 kg: Noe Gahlin Hammarby IF
H Junior 60 kg: Ben Anderberg Hammaby IF
H Junior 66 kg: Zionoviy Dragan Majorna BK
H Junior 70 kg: Jonathan Johnsson Eskilstuna BK
H Junior 86+kg: Elwin Belizaka Hammarby IF
H Youth 57 kg: Alexander Fredriksson Morgongåva BK
H Youth 63 kg: Kevin Scott Upsala IF
H Youth 81kg: Ali Smesem Hisingen BK
H Youth 50 kg Angelo Gidado, Morgongåva BK
H  Youth 60 kg Elias Svensson, Bålsta BK
H U15 70 kg Mody Nagermo, Redbergslids BK
H U15 46 kg Joshua Muyinda , Redbergslids BK
H U15 52 kg Ashab Tubajev, Morgongåva BK
H U15 50 kg Sahab Amiri, Morgongåva BK
W Youth 57 kg: Sipel Duna Nässjö BK
W Youth 63 kg: Lucin Seropian NBK Akilles
EW 57 kg: Stephanie Thour Växjö
EW 69 kg: Marlena Hede Morgongåva BK

Lagledare/Coach: Kermith Fredriksson, Johan Hedengran

Rapport från turneringen:

Alexander Fredriksson var som sig bör först ut att värma upp ringen. Han gick upp i 64 kg och Mohammad Dagash stod på andra sidan. Alexis visade direkt vem som bestämde, kontrollerat och elegant tvingade han tysken till två räkningar. En uppvisning av sporten på högsta nivå. Klar seger med 3-0.


Mody Nagermo 
gjorde sin 10:e match och första på internationell mark i U15 70 Kg. Den 26 matcher meriterade Aron Kunkel på andra fick direkt problem med Modys ovanliga lugn och pricksäkerhet. Efter att delat ut en räkning samt när Mody började få fäste i alla sina slag stoppades matchen klokt av domaren i andra ronden. Vinst på RSC.

Noe Gahlin drog en nitlott när han ställdes framför en av tvillingarna Gohar i U17, 52 Kg. De har vi sett tidigare och de är “onödigt” långa och hårdslående för sin vikt. Att de dessutom är välskolade gjorde det marigt för Noe att hitta sin distans. Noe är lika välskolad och hängde hela tiden med men klassiskt övertag i räckvidd och stilar som tar ut varandra resulterade i förlust med 0-3.

Sahab Amiri mötte Ivo Dümpelfeld i 50 Kg. Ivo boxade klassiskt tyskt. Den sortens boxare är svåra att vinna över. Sahab var rörlig och höll högt tempo, en jämn match som avgjordes på minst misstag. Segern kunde gått åt båda håll, dock förlust med 0-3.

Ashab Tubajev fick precis som Noe en nitlott med tvillingbrodern Gohar i U15 50 kg. Ashab visade stor kyla och fick den långe tysken att missa, för att kontra. Hög boxningsintelligens för en så ung boxare men tydligheten i tysken boxning avgjorde, förlust med 0-3.

Joshua Muyinda mötte Harut Khojoyan i U15 46 kg. Tysken höll hög nivå men Joshua ligger alltid på mycket hög nivå och det visade sig snabbt hur matchen skulle sluta. Frågan var bara vilken rond, det blev “långdraget” till rond tre innan domaren klokt klev in, vinst på RSC.

Angelo Gidado gjorde sin första U17 match och har utvecklats enormt på kort tid vilket direkt syntes i matchbilden mot den 25 matcher starka Eduard Kirakosyani 50 kg. Stundtals stod matchen och vägde men förlust med 0-3.


Elwin Belizaka 
U17 +86. Den något tyngre motståndaren Kevin Benner fick direkt problem med Elwins välskolade och disciplinerade boxning. Elwin skapade snabbt träffövertag och i takt med att han slappnade av blev träffarna tydliga i varje kombination. Efter två räkningar klev domaren in i tredje ronden och stoppade, vinst på RSC.

Zinoviy Dragan mötte Miljan Cumic i 67 kg. Dragan började starkt och gick med högern före. Klassisk elegant boxning med tydliga raka träffar lågt med bakre skapade underlag för en självklar rondseger i första. Ett givet recept att fortsätta med. Dragan klev över med vänstern före i andra ronden och då började tysken plötsligt få fäste och han hittade inte tillbaka till tydligheten. Matchen stod nu 1-1 i ronder. Missförstånd av instruktioner från hörnan gjorde att Dragan inte klev tillbaka till det självklara. Synd men värdefullt i Dragans erfarenhetsbank samt för SBF:s arbete med terminologi vid utbildning och skolning, förlust med 0-3.

Elias Svensson mötte Dominic Weinbinder, 63 kg. En mycket imponerande tysk som gjorde allt rätt med liten ansträngning, det var ovanlig tyngd som de raka slagen sjönk in. Elias som också “gjorde allt rätt” fick ta mycket på gard i första ronden. I andra började Elias få igång midjan och genast såg matchbilden jämnare ut. Dock förlust med 0-3 men mycket imponerande insats av Elias som stod emot denna stilsäkra gigant.

Ben Anderberg mötte den välmeriterade Lance Merker från värdklubben i 60 kg. En relativt jämn match där det dock kändes som Ben hela tiden fick med sig flest träffar i duellerna. Mycket bra insats från Ben som hela tiden visade hur effektivt “det enkla” kan vara i boxning men tyvärr förlust med 0-3.

Sipel Duna mötte en lång välskolad tyska, Vanessa Fub i 60 kg. Tyskan hade klart fördel av sin läng, men Sipel visade stor intelligens och anpassade sig snabbt. Hon stressade Fub till första attack som sedan blev direktkontrad med pricksäker bakre hand. Tydligt träffövertag för Sipel i alla ronder borde givit klar seger, dock förlust 0-3. Tveksamt tyckte även motståndarens hörna.

Kevin Scott mötte Simon Rieth. Simon har vi sett förut, han boxar på hög nivå men det hjälper inte när Scott boxar avslappnat. En uppvisning i tydliga träffar, nästan övertydliga i alla fall i ljudvolym trots att de tog rent. Tysken fick ta två räkningar, där även en tredje varit befogad. Övertygande seger med 3-0.

Stephanie Thour mötte den något tyngre VM-ettan Ornella Wahner i 57 kg. Vi hade alla stora förväntningar på matchen och ingen blev besviken. Steffi visade att hon behärskade alla distanserna med balans och trygghet. VM-meriten var inget som störde Steffi, en otroligt spännande och jämn match som fick igång alla deltagarna på tårna, så även domarna som dömde matchen oavgjord.

Malena Hede mötte Joelle Seydou i 69 kg. Även Joelle var ett känt namn sedan tidigare och ett riktigt kraftpaket. Matchbilden blev lik den vi förväntade oss, Malena på distans som Joelle försökte krympa. Malena plockade första rond, resterande böljade och blev svårdömda, förlust med 0-3.

Jonathan Jonsson mötte den skickliga Lance Merker i 75 kg. Jonathan var dock en nivå högre i just kategorin “skicklighet”. Jonathan fick direkt fäste med främre hand, ett fäste som skapade stora möjligheter att komplettera med valfritt slag. Just “valfriheten” blev för mycket för tysken som inte hann leta verktyg i tid. Matchen stoppades i första rond efter två räkningar, vinst RSC.

Ali Smesem var sist in i ringen att representera svenskarna och gjorde det med besked, Ali Hammouda i 81 kg klev in på andra sidan. Smesem tog direkt kommando och gav inte tysken tid att vila, en stilsäker uppvisning med mycket stor precision i slagen. Smesem bestämde vilken yta av ringen tysken skulle “få” röra sig på och släppte aldrig fokus. Efter två räkning i andra kom handduken klokt in.
Seger på RSC.

17 matcher på rad i Block 2, 14.30-17.30. En intensiv men mycket trevlig tävling.

Lucin Seropian blev tyvärr utan motståndare, men skulle under söndagen köra matchsparring med VM ettan Ornella Wahner i 57 kg. Ornella stod över dock. Det går troll i Lucins motståndare, men det är ju en merit i sig…

Intresset för söndagens pass växte och det blev plötsligt enormt många tyska klubbar som ville passa på att mäta sina färdigheter mot det svenska laget. En knapp timmes generell gemensam boxningsträning och sedan 8 ronder sparring. Alla svenskar tog ytterligare ett kliv och precis som vid flerdagarsturnering var det dag två man började se läckerheterna. Roterande partners gjorde att floran blev bred och alla passade på att ta med sig så mycket erfarenhet de kunde in till sista sekund.

Vi ledare tackar boxarna för mycket fina insatser i ringen och utanför, oroliga tider men alla tar ansvar och visar respekt. Skrivande och Kermith vill också passa på att lyfta Jannis och Anders som gjorde ett fantastiskt jobb med att leverera matchklara boxare till ringen, hade varit svårt att behålla kvalité med 17 matcher på rad utan er.

Hälsningar

Kermith Fredriksson, Johan Hedengran, Anders Thour och Jannis Anthonidis