Den 11-25 mars är det dags för det första OS-kvalet för Europa i London. Lennart Bernström har till detta tagit ut 5 boxare. Dessa presenteras nedan tillsammans med medföljande ledare.

Jag har idag tagit ut de boxare i truppen som skall försöka ta sig till OS i Tokyo senare i sommar. Det första kvalet genomförs i London 11 mars – 25 mars.
Innan OS-kvalet kommer våra boxare vara på träningsläger på Bosön 19 februari – 23 februari.
Sedan blir det ett sparringläger i Sheffield från den 1 mars t.o.m. den 8 mars.

Laget består av följande boxare:

57 kg Stephanie Thour, Växjö Boxningsklubb. Född 1998.

Stephanie är i år svensk mästarinna efter att ha besegrat Helena Envall IF Linnea i en ytterst jämn kamp. Stephanie har som främsta merit ett brons från U 22-EM 2019. Hon har idag anpassat stöd från SOK:s topp & talangprogram. Skillnaden mellan de utövare som ingår i Topp- och Talangprogrammet är att det ingår ett stipendium. Detta åtnjuter ej Stephanie i dagsläget.

Genom att det var så jämt på SM så kommer Helena att vara med på läger både på Bosön och i Sheffield.

60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo Boxningsklubb. Född 1996

Agnes har en mycket imponerande meritlista med flera internationella medaljer och framskjutna placeringar på mästerskap. Senast ett brons på European Games 2019. Ingår i SOK:s Topp & Talangprogram. Agnes tog så sent som i förra veckan en bronsmedalj på den stora internationella turneringen Strandja i Bulgarien.

75 kg Love Holgersson, Boxningsklubben Swing. Född 1993.

Love var aktuell redan till OS i Rio 2016 så här finns det massor av rutin. Ett EM-brons senast i september i Madrid är den senaste mästerskapsmedaljen. Är också med i SOK:s Topp & Talangprogram. Även Love har en diger meritlista med framskjutna placeringar internationella turneringar och mästerskap.

75 kg Adam Chartoi, Hammarby Idrottsförening Boxning. Född 1997

Vår senaste boxare i SOK:s Topp & Talangprogram är Adam Chartoi. Guld 2019 i Feliks Stamm, silver i Tammerforsturneringen 2019 är de senaste medaljerna från internationella turneringar. Har en mycket lång karriär från diplom till nu fullvuxen seniorboxare.

81 kg Liridon Nuha, Hammarby Idrottsförening Boxning. Född 1993

Liridon kommer precis hem med en bronsmedalj från Strandja-turneringen. Har rutin från European Games och VM. Flerfaldig svensk mästare, senast i Köping.

Uttagna tränare och ledare är: Lennart Bernström, Viktar Shynul, Ulf Persson och Mikael Jäger

//Lennart Bernström