På måndagskvällen landade den svenska truppen från Europeiska Spelen på Arlanda. Trötta efter en lång turnering med många fina resultat och en säkrad OS-plats i herr 57 kg genom Nebil Ibrahim.
De övriga boxarna, som föll i sina respektive kvartsfinaler, har fortfarande möjligheter att kvalificera sig till OS då det under nästa år kommer att hållas världskval inför turneringen. När och var är fortfarande inte bestämt, de andra kontinenterna måste ha sina kvalturneringar först, men chansen till en OS-plats finns fortfarande.

I och med sin semifinalplats så säkrade Nebil inte bara en OS-plats utan också minst en bronsmedalj i turneringen. Något som det också blev då Nebil förlorade sin semifinal mot bulgaren Javier Ibanez Diaz.

Totalt bestod European Games av 41 idrotter och Sverige hade deltagare eller trupper i många av idrotterna. Totalt bärgades 14 medaljer varav Nebils brons var en av medaljerna.

Stort Grattis till medaljen och OS-platsen och tack för en underhållande turnering i Polen! Lycka till framöver i kommande turneringar och kval!

Mvh Svenska Boxningsförbundet