Trots OS-förlust – Anthony Yigit etablerad som världstoppboxare
Ingress:     Anthony Yigit förlorade med knappast möjliga marginal mot världstopprankade Denys Berinchyk från Ukraina med 23-24. Sverige har i och med Anthony Yigits fenomenala prestation åter en ny boxare av absolut världsklass.

Anthony Yigit var före matchen på pappret i klart underläge. Detta ignorerade Anthony fullständigt i första ronden och boxade hem 6-6 i ett rasande tempo med blixtrande attacker. Visst kanske ”slarvar” Anthony i andra ronden som kommentatorerna sa, men han gav mer en allt mot detta ”övermäktiga” motstånd. Enligt min uppfattning toppresterade han i en taktik som nästan kom att lyckas. Inför den tredje ronden låg han under med fyra poäng. Trots det höga tempot i de två första ronderna, gick han ut för fullt i tredje, plockade poäng och vann ronden. Efter tre otroligt tuffa ronder förklarades han som förlorare med endast ett poäng.

Anthony Yigits insats och prestation var av högsta världsklass och hans mentala inställning och boxning var mycket beundransvärd. Anthony Yigit har i och med detta, enligt min uppfattning, etablerat sig som en boxare av högsta världsklass.