På detta sätt presenterar vi detta tillägg till Verksamhetsberättelsen 2015/16. Det är tre stora händelser som ägt rum och förtjänar stor plats i vår verksamhet under det senaste ett och ett halvt året.

Vi vill även på detta sätt tacka våra boxare, ledare och övriga funktionärer för dessa framgångar. Ingen nämnd, ingen glömd.

OS och OS-kval 2016

Inför OS i Rio så hade damerna två möjligheter att kvalificera sig. Först i ett europakval i april i Samsun, Turkiet och sedan på ett världskval i maj (som också var ett världsmästerskap) i Astana, Kazakstan. Redan på första kvalet säkrade Anna Laurell-Nash en plats i Rio genom att besegra Lidia Fidura (POL), Erika Guerrier (FRA) och Petra Szatmári (HUN). I finalen förlorade Anna en jämn final mot Rysslands Jaroslava Jakusjina med 1-2. Silver till Sverige och Anna! I 51 kg kvalade Helena Envall och i 60 kg Agnes Alexiusson. Ingen av dessa nådde dessvärre den finalplats som krävdes för kvalificering till OS. På VM boxade Lise Sandebjer (48 kg, ej OS-viktklass), Juliana Söderström (51 kg), Agnes Alexiusson (60 kg) och Anna-Laurell Nash (75 kg) för Sverige. Tyvärr nådde ingen av de svenska boxarna till den pallplats som krävdes för en OS-plats. Annas plats var då redan klar i och med europakvalet i Turkiet.

Sommarens förberedelser för OS skedde både på hemmaplan med inköpt sparring och utomlands. Som sista förberedelse genomfördes ett pre-camp i Portugal i Svenska Olympiska Kommitténs anordnade lägeranläggning innan avresa till Rio. Anna lottades att i första omgången möta Storbritanniens Savanna Marshall. Det blev en mycket jämn match som tyvärr inte gick Annas väg resultatmässigt.
/Klas Sandberg

Dam-EM i Sofia, Bulgarien 14-24 november 2016

Det var en välorganiserad turnering med många nya unga stjärnor i spel i den nya OS cykeln. Sverige hade det yngsta laget med en medelålder på 23.5 där Lina, Helena och Katrin gjorde mästerskapsdebut. Svenskorna hade bra stämning i laget genom hela turneringen och gjorde bra resultat med 4 boxare i kvartsfinal och självklart Lise Sandebjers silvermedalj! Laget visar stor potential inför kommande mästerskap.

Ryssland kom på första plats med imponerande 4 guld och hemmanationen Bulgarien på andra plats med 3 guld.
Truppen:
48kg Lise Sandebjer BK Örnen
51kg Katrin Norén IF Linnéa
54kg Helena Envall IF Linnéa
60kg Agnes Alexiusson Värnamo
64kg Lina Skoghagen Höllvikens BK
75kg Love Holgersson BK Swing

Coacher Dan Nash, Ulf Persson
Supervisor Susanne Kärrlander
Domare Anders Andersson
/Danny Nash

EM i Samokov, Bulgarien 6-16 augusti 2015

På herrarnas EM i Samokov, Bulgarien 6-16 augusti 2015, deltog Sverige med 4 st boxare:
60kg Bashir Hassan
69kg Clarence Goyram
75kg Leon Chartoi
91kg Gabriel Richards
Ledare:
Santiago Nieva
Patrick Bogere

Bashir Hassan förlorar första omgången mot Veselin Dimitrov (BUL), Gabriel Richards förlorar första omgången mot Seyda Keser (TUR).
Leon Chartoi går vidare i första omgången via vinst över Victor Carapcevschii (MDA) men förlorar andra omgången mot Tomasz Jablonski (POL).
Clarence Goyram lyckas knipa en bronsmedalj via vinster över Denis Klochko (ISR), Wouter Djokic (NED) och Souleymane Cissokho (FRA). Souleymane tog sedan 2016, OS-brons.
Clarence kvalificerade sig därmed till VM i Doha. Clarence blev också efter EM rankad som nr 19 i världen.

/Susanne Kärrlander