Matcherna går att följa på webben på www.bokser.org med matchstart kl.16.00 varje dag. I morgon tisdag har Ida Lundblah kvartsfinal med matchnummer 14 så vi har chans på ytterligare en medalj!

Agnes, Sagal och Patricia boxade kvartsfinaler. Nicolinas match var en åttondelsfinal.

U63 kg Agnes Alexiusson SWE – Semra Bogucanin SRB: 13-4

Taktiken vi lagt upp var att gå ut och ”köra över” motståndaren då vi visste att Serbiskan var relativt orutinerad. Agnes klev direkt ut och tog mitten och hade ett tempo/slagvillighet som aldrig förr där hon satte stenhårda träffar, solklar ledning med 5-1. Matchbilden var den samma i rond två, 9-2, där ringdomaren vid några tillfällen gott kunde räknat på motståndaren. Det var inget snack om vem som var bäst och Agnes kunde defilera i mål med slutiffrorna 13-4.

J54 kg Ulkii Demir TUR – Nicolina Jacobsson SWE: 14-7

Vi visste att Turkiskan var en mycket kompetent och rutinerad motståndare som tog VM-silver i Antalya 2011. Ulkii hade bra power i sina slag och lyckades slå igenom Nicis dubbelgard. Vi hamnade direkt efter i matchen där Nicolina gjorde allt som stod i hennes makt och jagade men det var bara att konstatera att turkiskan var den bättre av dem två hela vägen, 1-5, 3-11, 6-14 och slutligen förlust med 7-14.

J57 kg Sagal Adan Hussein SWE – Alessia Canonica ITA: 11-8

Sagal mötte en längre kontringsboxare som var rejält deffad. Taktiken var att själv vara aktiv på fötterna och bli den som kontrade alternativt att kliva in med slag och vara rejält pressande när motståndaren jobbade bak. Vi hade nämligen sett i Canonicas tidigare match att hon då inte kunde bryta av i sidled. Tyvärr var det inget pulver i Adans träffar i första så det var helt rätt att vi låg under med 0-2. Sagal tände till i rondpausen och tog till sig att nu jävlar ska det smälla på med kraft samtidigt som garden skulle säkras. Andra ronden fungerade bättre, men vi låg fortfarande under med 3-5. I tredje så mattades italienskan rejält och Sagal var ikapp till 7-7! Det blev om möjligt ännu bökigare i sista och Italienskan var den som åkte på en varning, segern var i hamn med siffrorna 11-8!

J64 kg Patricia Berghult SWE – Laura Price WAL: 11-8

Waelsiskan mötte Love Holgersson I semifinalen vid JVM I Antalya 2011 och Love satte då sin livs höger och krossade näsan på henne. Detta resulterade i domslutet RSCI med endast slutsekunder kvar vid ett underläge på ett poäng.

Patricia lyckades från start komma ut och fick mitten av Price som valde distans för att ladda upp för attack där hon kom om skjuten ur en kanonkula. Berghult blev lite stillastående vilket resulterade att hon blev lite långsammare än vad hon vanligtvis är, dock 2-2 efter första. Inför andra fick hon order om att jobba med raka slag, främst höger, i ett tidigt skede med kroppen bakom utan att vika sig i sidled och sedan avsluta med vänster sidestep. Taktiken fungerade och hon tog ledning med 6-3. Genom att stressa motståndaren för att avbryta hennes attacker och ibland själv komma med dubbelattacker lyckades hon hålla undan med siffrorna 8-5 och 11-8.

Kommande matcher

J60kg Ida Lundblad SWE – Jelena Jelic (Kvart) Tis 6 nov

U63 kg Justiyna Walas POL – Agnes Alexiusson SWE (Semi) Ons 7 nov

J57 kg Maryna Malovava– Sagal Adan Hussein SWE (Semi) Ons 7 nov

J64 kg Patricia Berghult SWE – Laura Kelly ENG (Semi) Ons 7 nov

 

Katrin Enoksson