Ungdomslandslaget gjorde succé på Wismarturneringen i Tyskland den 7-9 oktober. Guld till Sandro Omerovic, Araik Ismail, Alex Bwambale och silver till Adam Chartoi. Läs rapport från Sören Andersson.

Vi var två ledare och sex boxare som tog båten från Trelleborg till Rostack, Tyskland för att deltaga i Wismarturneringen. Vi anlände till Rostock kl. 06:15, sen en timmes bilfärd till den fina staden Wismar. Invägningen gick galant då tyskarna bjöd på lite resevikt.

 

Fredag 7 oktober
PÃ¥ fredagens kvällspass hade vi två boxare. Först var Mohammed Kuci, 57 kg, som mötte tysken Farukh Tursunov, Berliner TSC. Det spökade lite nerver för Mohammed så boxningen gick lite i lös och det blev en del fasthållningar. Men i tredje släppte han loss lite och boxade distans, då gick det bättre. Bra insats av Mohammed men 3-0 till tysken. Mohammed sparrades sen på lördagen mot holländaren Stefan Djokoic, ABCC Appeldoorn och på söndagen mot tyskland, då gick det mycket bättre.

Nästa man upp på kvällspasset som näst sista match var Oliver Flodin, 63 kg, mot tysken och hemmaboxaren Robin Leinweber. Oliver gick direkt ut hårt och tog kommandot med varierad boxning och tunga kroppsslag. och fick tysken att backa. Rond 2 och 3 säg likadana ut; tunga kroppsslag och varierad boxning. Stabil seger trodde vi, men otroliga 3-0 till tysken… Stabil och bra prestation av Oliver. Även Oliver sparrade på lördagen mot dansken Emil Jörgensen, SABU.

 

Lördag 8 oktober
Först ut på lördagsförmiddagen var Adam Chartoi, 51 kg. Adam mötte tysken Stephan Nikitin från Villingen-Schwenningen. Adam började lite försiktigt i första ronden men i rond 2 och 3 släppte han loss och tog över matchen. Stabil seger för Adam.

Andra matchen för dagen var det Sandro Omerovic, 54 kg, mot tysken Oliver Vinkel, FK Mönchengladbach. Sandro drog upp tempot direkt och visade vem som bestämde. Varierad och bra boxning från Sandro. 3-0 och vinsten var säkrad.

Tredje svenska matchen för dagen stod Araik Ismail, 60 kg, för mot tysken Omar Zayed, BCC Marburg. Araik inledde med aggressivt och högt tempo. RSC i första ronden mot den något orutinerade tysken. Bra insats!

 

Söndag 9 oktober

PÃ¥ söndagen fick vi alla tidiga finaler då vi skulle med båten hem. Inledde gjorde Adam mot tysken Steward Nasrad från hemmaklubben PSW Wismar. En bomtät tysk som inte bjöd på något. Första och andra ronden bjöd mest på närkamp med lite fördel för tysken. Men i tredje gick Adam ut och boxades mer på distans och tog över, men tyvärr räckte det inte. Silver till Adam efter en bra genomfärd turnering.

Andra finalen upp var Sandro. Han mötte tysken Geworg Haroyan från Agon Hamburg. Bra tempo i första ronden med lite fördel får Sandro. Rond 2 också den i bra tempo men hela tiden Sandro lite starkare och snabbare. Två trötta boxare i sista ronden men en klar seger för Sandro med 3-0. Första guldet i hamn!

Tredje finalen var Araik mot Tysken Enrico Mohr från Berliner TSC. En tät och intensiv match med bra boxning, ge och ta men med lite fördel för Araik i alla tre ronder. Bra kämpat och andra guldet var bärgat.

I fjärde finalen var det dax för Alex Bwambale, 75 kg, som gick direktfinal mot tysken Tobias Schröder, BC Helbra. En tuff och bra tysk som gick med högern före. Men i mitten av första kom Alex igång och hittade rätt med kombinationer och en avslutande vänsterkrok som satt hela tiden. Gedigen insats av Alex som fått gå och vänta på finalen.

En bra finaldag med 3 guld och 1 silver! Bra kämpat av alla och god stämning bland killarna. Vi blev Även väl bemötta av tyskarna.

 

Resultat Wismarturneringen 7-9 oktober

7/10:
57 kg Farukh Tursunov GER – Mohammed Kuci SWE 3-0
63 kg Robin Leinweber GER – Oliver Flodin SWE 3-0

8/10: (semifinaler)
51 kg Adam Chartoi SWE – Stephan Nikitin GER 3-0
54 kg Sandro Omerovic SWE – Oliver Vinkel GER 3-0
60 kg Araik Ismail SWE – Omar Zayed GER Rsc rond 1

9/10: (finaler)
51 kg Adam Chartoi SWE – Steward Nasrad GER 3-0
54 kg Sandro Omerovic SWE – Geworg Haroyan GER 3-0
60 kg Araik Ismail SWE – Enrico Mohr GER 3-0
75 kg Alex Bwambale SWE РTobias Schr̦der GER 3-0

 

Truppen på Wismarturneringen 20110

51 kg Adam Chartoi Narva BK
54 kg Sandro Omerovic, Ronneby BC
57 kg Mohammed Kuci, TIFA BC
60 kg Araik Ismail Kristianstads BK
63 kg Oliver Flodin BK Ringen
75 kg Alex Bwambale Tensta BK

Ledare: Sören Andersson och Alexander Wennersten