Herrlandslaget genomförde ett träningsläger med irländska landslaget i Dublin, Irland 31 juli – 3 augusti. Det blev ett kort men givande läger.

Målsättningen med lägret var att få bra och tuff sparring. Träningslägret hölls på irländarnas träningscenter som består av en stor boxningslokal med tre matchringar och ca 12 säckar samt ett fulländat styrkegym. I anknytning till boxningslokalen finns den administrativa delen, en matsal och ett enkelt boende för ca 15 personer.

Irländarna har centraliserad träning för sitt landslag, alla kategorier. Vanligtvis tränar landslaget på denna camp tisdag till fredag. Boxarna bor antingen på campen eller på hotell beroende på mängden boxare som närvarar.

Vi tränade två pass per dag, förmiddagen individuell teknik och löpningsintervaller, eftermiddagen (dag 1) uppgiftsparring 8 ronder, säck 3 ronder alternativt (dag 2) uppgiftsparring 2 ronder, sparring 4 ronder och säck 3 ronder.

Våra killar presterade mycket bra, högt tempo och mycket vilja. Sparringarna höll en hög intensitet med högsta internationella klass.

Deltagare:
52kg Salomo N´tuve, Angered BC
56kg Bashir Hassan, Djurgårdens IF
64kg Anthony Yigit, Skarpnäcks BK
69kg Leon Chartoi, Narva BK
81kg Kennedy Katende, Sundsvall BK

/Majid Jelili, förbundstränare