4 boxare från det svenska landslaget beger sig till Colorado Springs för 3-15 april för ett träningsläger tillsammans med flera andra nationer, innan de deltar i turneringen The second World Boxing Cup 2024 som kommer att äga rum på Pueblo Convention Centre, Pueblo, Colorado, 16-20 april

Mer än 150 boxare från över 20 länder är registrerade för att delta i evenemanget, som officiellt är känt som ”World Boxing Cup: USA Boxing International Invitational”.

Nationella olympiska kommittéer (NOC) som har registrerat lag för att delta i evenemanget inkluderar: Algeriet, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Colombia, Tjeckien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nya Zeeland, Nigeria, Panama, Filippinerna, Sverige, Kinesiska Taipei, Amerikanska Jungfruöarna och Boxing Refugee Team.

Pueblo-evenemanget följer januaris ‘World Boxing Cup: GB Open – Sheffield 2024’ i England och är en del av det nya World Boxing Cup-formatet som gör det möjligt för manliga och kvinnliga boxare att samla rankingpoäng över flera tävlingsstadier under kalenderåret. Det kulminerar i en final i slutet av året när etappvinnarna och andra topprankade boxare kommer att tävla om World Boxing Cup-trofén.

Den fem dagar långa tävlingen kommer att äga rum i alla 13 olympiska viktkategorier, sju för män och sex för kvinnor. Det kommer att finnas två sessioner per dag [kl. 12:00 och 18:00 Mountain Time (MT) / 19:00 och 01:00 Central European Time (CET)] under de första fyra dagarna och en session för den sista aktionsdagen (12:00 MT).

 

Många av de deltagande länderna kommer att använda evenemanget i Pueblo som förberedelse för den andra världskvalifikationsturneringen i Bangkok, Thailand, 25 maj – 2 juni 2024, vilket kommer att vara den sista chansen för boxare att säkra kvalificeringen till Paris 2024.

 

Boxare

Nebil Ibrahim, 57 kg

Hampus Broman, 63,5 kg

Kevin Scott, 71 kg

Erik Mendoza, 75 kg

 

Ledare

Meseret Bede

Stuart O’Connor