Förberedelserna inför European Games i Minsk 2019 är i full gång. I fredags åkte truppen till spelen till Minsk för att delta på ett läger anordnat av vitryska boxningsförbundet

Truppen till lägret och European Games består av följande boxare och ledare:

Damer 57 kg Stephanie Thour (deltar bara på lägret), BK Värend
Damer 60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK
Damer 75 kg Love Holgersson, BK Swing

Herrar 75 kg Adam Chartoi, Hammarby IF
Herrar 81 kg Liridon Nuha, Hammarby IF

Ledare är Lennart Bernström och Viktor Shynul.

Följande rapport kommer från Minsk och beskriver i korthet helgens aktiviteter och lägret:

Deltar på lägret gör sju nationer. Det är förutom hemmanationen Vitryssland, som deltar med dam- och herrlandslag, Ryssland, som deltar med sitt damlandslag; Israel, Tjeckien och Litauen som deltar med sina herrlandslag samt Finland och Sverige som deltar med både dam- och herrlandslag. Totalt är det ca. 50 boxare på lägret.
Vi har nu varit här i tre dagar och damerna har haft sin första sparring. Den avlöpte mycket bra. Herrarna har sin första sparring på måndag.
Allt fungerar mycket bra hittills och det viktigaste är att boxarna trivs med träningen och anläggningen.
Damerna stannar här t.o.m. fredag. Detta är bestämt sedan tidigare. Herrarna blir kvar på lägret till den 18 juni. Den 18 juni kommer Agnes och Love tillbaka till Minsk och vi flyttar tillsammans in i den gemensamma anläggningen för alla aktiva som deltar i European Games.

Under måndagen så genomförde herrarna ett sparringpass mot vitryskt motstånd, en bra genomförd sparring. Damerna tränade två pass tillsammans med det ryska damlandslaget – ett pass var redskap och det andra var parteknik i sex ronder mot olika motstånd.
Under tisdagen bestod träningen av nio ronder redskap och kvällspasset består av sex ronder parteknik. Alla är friska och skadefria.

De svenska damerna tillsammans med den ryska damtruppen inför ett träningspass.