Även ungdom- och juniorherrarna har varit iväg på träningsläger i veckan som varit. De har också varit i Tyskland. En liten kortare rapport kan ni läsa här.

Svenska ungdom- och juniorlandslaget befinner sig på läger inför turneringen i Schwerin, i Tyskland. Närmare bestämt i staden Frankfurt am Oder nära den polska gränsen. Vi inkvarteras och tränar på deras idrottsskola där 10 idrotter finns och 700 elever är inskrivna på skolan. Eleverna är mellan 13-22 år. Efter utbildningen kan man sedan söka jobb som militär, polis, brandman med mera och ges möjlighet till att fortsätta med sin idrottskarriär.

Vår målsättning med lägret är i första hand att få sparring. Detta fås rikligt och klubbar från Berlin och Hannover har gästat oss. Våra Svenska boxare har skött sig med den äran och kan mäta sig både fysiskt, men framförallt tekniskt, med de tyska boxarna. Dagarna på skolan består av 2 pass.
Här ser vi att fysisk när man börjar i unga år får man en stabil grund att stå på tekniskt och fysiskt. Norge är också på plats med 3 boxare och kommer hit 4-5 gånger om året med sin elit, såväl landslag som klubblag.

Följande boxare och ledare deltog på lägret:

U 52 kg Alexander Fredriksson, Morgongåva BK

U 54 kg  Kevin Bohm, Morgongåva BK

U 60 kg Kevin Scott, Morgongåva BK

U 81+ kg  Sadri Tarlamishi, Hisingens BK

J  60  kg Hampus Broman, BS Tor

J  64  kg Peter Ahlberg, Skoftebyn AIS

J  75  kg Taher Ibrahimzad, Vänersborgs BK

J  75  kg Moltas Lundström, IF Linnea

Ledare: Kermith Fredriksson

Ledare på egen bekostnad: Fatmir Tarlamishi, Rasmus Broman