Under mars månad så har både herr- och damseniorerna blivit inbjudna till träningsläger i Polen av det polska boxningsförbundet. Dock med olika datum och på olika platser.

Herrarnas läger har när detta skrivs precis avslutats och damernas läger precis påbörjats men här kommer en rapport från båda lägren.

Den 14 mars åkte våra blivande OS-kvalboxare på herrsidan, Adam Chartoi och Liridon Nuha, på träningsläger till Polen. Ledare på lägret är Viktor Shynul och Carlos Bermudez. Lägret pågick t.o.m. den 25 mars. Vi Ser det som väldigt viktigt att komma ut på internationella träningsläger.
Det har varit 10 mycket bra träningsdagar enligt rapporterna tillsammans med Polen och Tjeckiens landslag.
Adam och Liridon har tillsammans med ett gäng U22 boxare nu en turnering i Serbien att se fram emot. Den turneringen går av stapeln 22 – 26 april.

Våra OS-kvalboxare på damsidan har också de åkt till Polen på träningsläger. Det lägret börjar den 24 mars och pågår t.o.m. den 4 april. Laget som åker är Stephanie Thour och Malena Hede. Agnes Alexiusson har just nu stora problem med sin allergi. Hon anländer kommande söndag till lägret. Love Holgersson har p.g.a. rådande pandemi avstått från att resa till Polen. Tänkt var också att Tove Lundberg skulle åkt med till Polen, men tyvärr hindrar hennes arbete ett deltagande på lägret.

Lennart Bernström och Ulf Persson, som är med som ledare med damerna, rapporterar följande från första träningsdagen.
Vi kom i säng halv två i natt. Denna korta nattsömn avskräckte inte Stephanie och Malena från att köra intervall 4 X 800 meter på förmiddagspasset.

Kvällspassen stod 10 ronder parteknik på programmet.
Vi är totalt 18 st. boxare på plats. Sju från Frankrike, en boxare från Grekland och åtta st. från Polen. Vi är totalt sju coacher på lägret.

Det har varit, och är extra svårt att göra en planering som gäller under dessa pandemitider. Planerat är dock att våra OS-kvalboxare skall deltaga på en turnering till innan OS kvalet i Paris 4 – 8 juni.

Det kommer också ingå två träningsläger till innan kvalet.

Text: Lennart Bernström, Head Coach dam- och herrsenior