Här kan ni hålla er uppdaterade om hur det går under träningslägret inför European Union Women’s Championships 4-13 augusti

Svenska truppen anlände 19 juli efter flyg till Paris för att sedan ta tåg och bil till ett av Frankrikes träningscenter som ligger i Metz, Nancy i regionen Lorraine.

Dag 1 (19 juli)

Det första som slog oss var hettan så under onsdagen blev det ett lättare pass och vila.

På plats finns Sverige, Frankrike, Finland, Irland, England och Danmark. Gott om boxare med andra ord!

Under de 8 dagar som truppen är här kommer det att vara fyra testmatcher och några uppdragssparringar så under övrig tid gäller det att ladda på bästa sätt inför tuffa sparringar.


 

Dag 2 (20 juli)

20 juli väntar första testmatchen!

Listan för ”testmatcher” för dag 2 (20 juli):

Lise Sandebjer vs Houria Djelout FRA

För Lise var det en bekant motståndare i 48 kg, från läger och landskamp i Frankrike hösten 2016. Lise var starkare och snabbare medan fransyskan hängde och ville förstöra boxningen.

Sara Svensson vs Mona Mestian FRA
Sara ställdes mot Mona som är en viktklass tyngre vilket märktes i sparringen. Bra sparring men där viktklasskillnaden syntes.

Agnes Alexiusson vs Kellie Harrington IRL
En tuff sparring mot irländskan som ofta bytte stance och kunde arbeta skickligt i båda. Riktigt jämn andra och tredje rond.

Stephanie Thour vs Ditte Frostholm DEN
Dansken som alltid är fysiskt stark och gillar att vara först som Steffi neutraliserade med långa slag de två första ronderna. Tredje ronden gick inte lika bra som de två första.

Sammanfattningsvis är vi nöjda med sparringarna. Det blir spännande inför lördagens test-matcher.


 

Dag 3 (21 juli)

En fin och lite svalare morgon var perfekt för lite intervaller som avslutades med en lång stretch och frukost. Innan lunch hade vi explosiv cykelträning som förberedelse inför eftermiddagens uppdragssparring.

På eftermiddagen var vi indelade i två grupper för att få plats: 48-57 kg och 60-75 kg. Det var blandade uppdrag med fokus på direktkontring, rörelse och en del friare varianter. En givande sparring där vi fick möjlighet att möta alla möjliga motståndare.

Dag 4 (22 juli)

Listan för testmatcher är uppe!

Stephanie Thour vs Yvonne Rasmusson DEN

Danskan är en stark southpaw. Steffi fick snabbt rätta till sitt stand och gjorde det bra. Steffi är känd för att aldrig backa och det gjorde inte hon inte nu heller.

Agnes Alexiusson vs Paige Murney GB
Agnes fortsatte att övertyga med sin rutin och skicklighet även denna dag. Hon hade hög standard i sin boxning. Grymt Agnes!
Sara Svensson vs Coletivi Yetongnon FRA
Sara fick åter möta en motståndare i en högre viktklass, som vi faktiskt inte visste om förrän efteråt. Fransyskan var southpaw men Sara lät inte det störa henne, hon boxade bra genom att variera med sin bakre eller att använda sin främre krok. Sara visade på riktig krigarboxning. Bra Sara!
Lise Sandebjer vs Carly McNaul IRL
Lise mötte irländskan som var betydligt ”större”. Irländaren kunde inte hantera Lises snabbhet och Lise hade betydligt fler rena träffar. Sista ronden ramlade Irländaren nästan över Lise och pressade mest genom att använda sin storlek för att kunna köra över Lise.Lise var helt slut efter sparringen, så ska det vara.
Sammanfattningsvis är vi alla väldigt nöjda över dagens test-matcher. Våra boxare lämnade verkligen allt i ringen! Bra Sverige!

Dag 5 (23 juli)

Listan för testmatcher är uppe!

Agnes Alexiusson vs Amina Zidani FRA

Fransyskan är en väldigt bra försvarsboxare som Agnes hanterade med sin skicklighet, Agnes fortsätter att leverera med sin skicklighet.
Stephanie Thour vs Sandy Ryan ENG
Stephanie och Sandys viktskillnad är cirka 6-7 kg och det märktes i sparringen. Samtidigt är Sandy absolut världstopp och stark i 69 kg, samtidigt som Steffi gjorde tufft motstånd och visade återigen mycket hjärta.
Sara Svensson vs Jade Ashmore ENG (2 r) och Houria Djalout FRA (1 r)
Idag gjorde Sara sin bästa prestation hittills, det betyder att Sara har växt under lägrets gång. Samtidigt är det bra att komma ihåg att de två tidigare motståndarna varit en viktklass över.
Lise Sandebjer vs Lisa Whiteside ENG
Lise fick möta en internationellt etablerad toppboxare. Lise gjorde en riktigt bra sparring där hon hanterade Whiteside med sin speed och fotarbete och Whiteside hade svårt att lösa Lises boxning.

Grymt jobbat av hela laget som blir starkare för varje dag!


Dag 6 (24 juli)

TBU


Dag 7 (25 juli)

Sista och fjärde testmatchen under detta träningsläger.