Några av våra svenska senior damer är i Berlin, Tyskland för att förbereda sig inför EM 2018.

Strax utanför Berlin ligger Kienbaum – ett olympiskt center som är (enligt deras egna hemsida) känt för att vara ”en oas av tystnad, där atleter kan förbereda sig inför tävlingssäsongen”. Anläggningen är det ledande sportcentret i Tyskland, och kan på så sätt erbjuda de bästa förutsättningarna för idrottare inom olika sporter. Här kommer följande svenska boxare träna teknik, kondition och sparring med andra deltagande nationer.

51 kg – Lise Sandebjer – 8-14 april

54 kg – Sara Svensson – 8-14 april

54 kg – Katrin Norén (endast träningsläger för hennes del) – 7-14 april

57 kg – Helena Envall – 3-14 april

Ledare:

Vesa-Petri Eriksson – 7-14 april
Carlos Bermudez – 3-14 april

Rapport från träningslägret i Tyskland

Inför träningslägrets andra vecka anslöt Katrin Norén, Lise Sandebjer, Sara Svensson och sport- och utvecklingsansvarig Petri Eriksson. Träningslägret håller på tills fredag 13/4, och det svenska lagets återresa blir på lördag 14/4.

Kienbaum, anläggningen där laget befinner sig liknar multiträningscentret Bosön i Stockholm, men Kienbaum är mycket större. Det mesta man kan tänka sig finns i denna anläggning, och det är beläget vid en sjö i ett naturskönt område en timme sydost om Berlin. Utöver denna anläggning har tyskarna en stor, och tre mindre, boxningscenter runt om i landet.

Detta läger är framtaget som en del i tyskarnas förberedelser inför EM i maj. Det är mycket boxning inkorporerat i den mesta träningen, och varje eftermiddag har i princip bestått av parövningar och uppdragssparring. Matchsparring har varit måndag och onsdag, samt ett ytterligare pass som är inplanerat tills på fredag då boxarna kommer möta de tyska juniortjejerna som snart beger sig till junior-EM.

Det har varit bra struktur på lägret, och vi har välkomnats till att vara med på deras träningsplanering, vilken vi i stort sett har följt under hela vistelsen. Morgnarna har inletts med en kort morgongymnastik och skolboxning, följt av boxningspass och ytterligare träning, exempelvis styrketräning eller medicinboll.

På det stora hela har vi alla kunnat utgå från vår individuella anpassning, utifrån våra behov, och vår egen planering. Samtidigt som vi har kunnat delta i den gemensamma boxningen. Tränare Carlos Bermudez som varit på plats från dag ett har fått bra koll på lägret, och har koll på vad som händer i lägret.

// Sport- och utvecklingsansvarig Petri Eriksson