Timrå Boxningsklubb tog på kort varsel på sig att vara arrangör får första deltävlingen i denna säsongs BoxAllsvenska.

I BoxAllsvenskan så hade distriktet bara med en boxare, Brian Sendagire från Sundsvalls BK som mötte den fysiskt starke Ali Rezai från Narva BK, Stockholm. Brian boxade mycket bra och det säg ut som han ledde efter två ronder. I tredje ronden ökade Rezai tempot och träffade bra med några kroppsslag som tog musten ur Brian, Rezai blev väldigt fokuserad när Brian fick ta emot första räkningen på grund av ett hårt kroppsslag. Rezai träffade hårt i kroppen två gånger till och domaren bröt matchen i tredje till Rezais favör.

Linda Sandin Sthlm/DIF var på förhand en mycket tuff match för Tove Lundberg Norr/IFK Umeå. Tove jobbade på bra men det räckte inte mot den duktiga Linda som tog en stabil seger.

Viktor Häggström Norr/IFK Umeå tog sig an Safi Ali från Sthlm/BK Antares. Det blev en bra match med två jämna grabbar. Viktor Häggström var dock den som hade flest rena träffar i de två första ronderna. I den sista ronden blev det jämnare och Sali tog över men efter att han blev varnad för slag med handskens insida, så förlorade han ronden på grund av det.

Gabriel Richards Sthlm/DIF boxade bra med distinkta slag och träffade Niklas Persson Norr/BK Älgen men många träffar, klar seger för Gabriel.

Dagens bästa och jämnaste match blev den mellan Samuel Jarrar Norr/BK Falken och Ian Tumale Sthlm/BK Antares. Tumale med blott tre matcher innan var en mycket positiv Överraskning. Han kommer att bli en duktig boxare med lite mer rutin. Det blev 2-1 till Jarrar som hade 23 matcher ibagaget.

Rocco Wadell, bördig och skolad i Timrå Boxningsklubb, avslutade dagens tävling med att boxa smart mot den lite tyngre Filip Deaico från lag Norr/BK Falken. Rocco lät motståndaren jobba hårt men han garderade sig väl och i slutet ronderna så plockade Rocco in fina träffar. Jämna siffror i protokollet men Ändå 3-0 till Rocco.

/Benny Wadell