Ida Lundblad, Alban Kuci och Muhammed Kuci gick alla tre matcher i Polen i helgen. Bäst gick de för Ida som tog Guld – Motståndaren blev totalt utboxad.

De tre TIFA talangerna åkte till Polen tillsammans med två andra lovande boxare från Sverige. Tävlingen var en internationel turnering anordnad i CWZS Zawiszas regi. Många boxare var anmälda till turneringen men avhopp gjorde att både Ida och Alban gick direktfinaler i sina klasser. Ida mötte Karolina Twardy från arrangörsklubben och utklassade mer eller mindre sin motståndare.
Idas motståndare blev totalt utboxad och mörbultad i första ronden. Ida hade kunnat avgjort tidigt i matchen men de polska ledarna bad henne ta de lugnt inför andra ronden, vilket Ida gjorde. Efter den ronden valde Karolinas ledare att bryta matchen.
Ida konstaterar att detta inte var en utav hennes tuffaste matcher i karriären.
– Jag visste redan innan att hon inte var så jättebra, men samtidigt ville jag inte underkatta henne. Jag gick ut stenhårt och de gjorde nog ont för henne.  Hon var egentligen inte så dålig, däremot var hon inte tillräckligt stark, säger Ida.

Alban förlorade sin direktfinal och fick därför nöja sig med en silvermedalj.
– Vi tyckte att Alban hade övertaget, men han fick tyvärr en varning som kan gett motståndaren fördel.

Brons till Muhammed
Brodern Muhammed Kuci boxades semifinal mot polske Romel Kristyan, men förlorade. TIFA-boxaren tog där med brons i klassen.

 

// Annika Lundblad, TIFA BC