227 boxare kom till start på fredagen i ett förväntansfullt Borås och frågan alla ställde sig, skulle Glodi Eneste kunna hålla titeln? Efter ett gediget boxande på fredagen var det så dags för honom att vandra in mot ringen med bältesbärare framför sig, till Def Lepards “Pour some sugar on me”. Glodi boxades lätt och säkert och vann betryggande över den danske motståndaren.
Några namn stack ut, bland annat Maltas Haithem Lamouz visade upp en grymt bra blick. helt klart var att det var ett mycket bättre startfält detta året än förra och det fanns många bra boxare. Det skulle bli en intressant helg.

Så kom då marathondagen lördag, den är alltid kul då det blir mängder med boxning. Det händer saker överallt och bland allt trevligt folk som samlas vid kiosken, vid ringarna och på läktarna så kämpar boxarna som tappra gladiatorer i ringarna. juryn hade redan diskuterat några namn och man väntade på elitgalan.
Vid diplomringen hade två namn seglat upp: Sonny Ali och Adam Alexiusson.

Så kom då elitgalan och här skulle det snart visa sig att ett namn i synnerhet skulle utmana Glodi om titeln. Atanas Mugerwa, från Hisingen. Han visade upp ett register som fick delar av juryn att ställa sig upp och göra vågen och applådera högt. Tommy Nilsson, Redbergslid kämpade tappert men kunde inte stå emot den hypersnabbe Atanas. Som briljerade med både bolopunches och blixtsnabba vändningar och Ali shuffles. Det blev TKO i 2:a ronden.

Turneringens hårdaste och mest dramatiska match gick även den i elitgalan  mellan regerande mästaren Glodi Eneste, AIK Lund och Sahand Tavakoli, BK Tiger.
Det var en otroligt dramatiskt Tavakolis slagstyrka är enorm och den kommer att skörda många offer i framtiden, Glodi vann matchen men boxades tillknäppt och vågade inte riktigt släppa på allt.

Inför söndagen så visste Glodi exakt vad han behövde göra och till DDE´s “Nu blir det liv” kom han in med ett enormt leende på läpparna, skakade hand med alla kring ringside på väg upp mot ringen. Där väntade ytterligare en hisingenboxare, Amir Smesen.

Det blev en match som praktiskt taget innehöll allt. Glodi tog kommandot men Smesen gjorde det inte lätt för honom. Hårda duster ut efter repen gav drama åt publiken, Glodi försökte styra upp den skicklige hisingenboxaren, alla visste att titeln stod på spel. Skulle Amir Smesen nita Eneste och glida upp som kandidat, skulle Atanas Mugerwa ta bältet från Glodi om han förlorade, ja antagligen.

Det var så hårda tag vid ringrepen att båda boxarna föll ur ringen och ned på golvet, det gick ett sus genom publiken. Kombatanterna tog sig upp i ringen igen och fortsatte kriga. Glodi började bjuda på show, han visste att Atanas hade gjort det, han ville inte vara sämre. Händerna vid midjan, lekandes framför stenhårde Amir kunde vara farligt, men han tog chansen och lyckades. Det var ytterligare en match som skulle kunna blivit årets fight. När Glodi fick en räkning, efter fall, buade delar av publiken. Hinsingens hejarklack är enormt duktig och dom lyfte sin boxare några snäpp, mästaren fick verkligen slita för att hålla sin titel. När matchen var över fick dom stora applåder och Glodi Eneste stod som segrare.

Juryn överlade och priscermonin påbörjades efter alla matcher.

Det skulle visa sig att med delad jury 4-3 i favör till regerande mästaren så behöll Glodi bältet och kan nu kalla sig two-time king of the ring Champion. Atanas Mugerwa, Hisingen är en gåva från ovan till svensk boxning och nästa år kommer han att bli livsfarlig,

Glodi är en populär champ med ett leende på läpparna och otroligt sympatisk, samt en rutin som få.

Vi är otroligt stolta över vår Champ: Glöodi Eneste, AIK Lund Norge. THE KING OF THE RING!

Vi i BK Rebell vill passa på att tacka ALLA som hjälpte till på turneringen, alla domare (ni var kanon!) supervisors, funktionärer, ledare och naturligtvis alla boxare. Det är för er vi gör det här. Fight on Champs!

 

Alla vinnarna:

Best diplom: Sonny Ali – Hornchurch and Elm park, England
Best junior: Teodor Frisell – Uppsala IF, Sweden
Best Youth: Bernard Angelo Torres – Gran IF, Norway
Best Senior: Atanas Mugerwa – Hisingen BK, Sweden
Best team/Club: Göteborg Team Box
Best Slugger: Haithem Lamouz – St Julians ABC, Malta
Best techniqual boxer: Atanas Mugerwa – Hisingen BK, Sweden
Best Showmanship: Atanas Mugerwa – Hisingen BK, Sweden
Best Fight: Glodi Eneste, AIK Lund – Sahand Tavakoli, BK Tiger
THE KING OF THE RING : GLODI ENESTE, AIK Lund, Norway

 

/Ray Husac