Det var det tredje Golden Girl lägret och denna gång med en ny Golden Girl vid rodret, världsboxaren och regerande mästarinnan, Mira Potkonen. Hennes tränare Maarit Teuronen som head coach och Anna Laukkanen som föreläsare

I tre dagar drillades 37 tjejer från när och fjärran i deras träning och ideologi. Denna gång hade vi förlagt lägret i en idrottshall i Kinna med mästerskaps ringen som en del av attributen. Det blev hårda fina träningar på olika nivå. Diplom boxare samlades med världsboxare alla under The Golden Girl flag så att säga.

Hård fys varvades med perfektionism i teknikträningarna och 12 ronder matchsparring.

På fredagen kördes det ett pass på kvällen efter att Golden Girl grundaren, Ray Husac, presenterat först två faldiga mästarinnan Marielle V Hansen och sedan den regerande och nuvarande GOLDEN GIRL, Mira Potkonen. Fredagspasset innehöll mängder med teknik och styrd sparring vilket gick väldigt bra.

Lördagen inleddes med ett morgonpass i lätt anda vilket var tacksamt då vissa såg en aning sömndruckna ut.

Andra passet på lördagen drog igång med ännu mer teknik där allt drillades från attack till försvar och kontringar i alla dess former. Det skulle komma visa sig vara bra inför sista passet.

Efter lunchen på lördagen så blev det gemensam förflyttning till en föreläsningssal mitt i Kinna centrum där Anna Laukkanen berättade om AIBAS nya regler, det var uppskattat av många, då det kan kännas som en hel djungel  av regler för boxarna.

Därefter följde den numera klassiska  frågestunden med The Champ, Mira Potkonen. Som alltid är det en trevande början men när det väl kommit igång så rullar frågorna fram. Mira var på gott humör och svarade på allt från vad som var det tråkigaste inom boxningen till hur länge hon tränat osv.

Sedan gjordes det klart för sparringsessionen och det blev 12 ronders matchsparring. Tjejerna var otroligt duktiga och Maarit var väldigt nöjd med det hela. Deltagarna fick slita hårt under detta pass och det är så det skall vara.

Söndagen inleddes med ytterligare sparringar och det flöt på riktigt bra, inga incidenter, så man kan nog säga att boxningen är en ganska skadefri sport.

Sista passet på söndagen bjöd på teknik, lite sparring och stenhård fys. Det var ett oerhört bra läger och alla verkade nöjda.

Mira, Maarit och Anna tackades för att dom skött lägret på bästa sätt och många sände sina hälsnigar till Mira och deras planer om Golden Girl i januari. Mira får hålla hårt i sitt bälte för det var några hungriga utmanare på plats. Vilka får ni läsa om lite längre fram i år. Det är starka kort.

Som arrangör kan jag bara sända ett stort tack till alla som kom och det är så kul att se att tjejerna tränar så bra. Jag hoppas ännu fler är med nästa år och att alla som kan kommer att ställa upp i The Golden Girl Championship 2015, för There can only be one GOLDEN GIRL och just nu är det MIRA POTKONEN.