Så var The Golden Girl Training Camp 2015 över och över 50 tjejer kom till start från Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Skottland och Belgien.

Under tre dagar leddes dom med fast hand av regerande Golden Girl, Mira Potkonens tränare, Maarit Teuronen som också är landslagscoach för Team Finland. Det blev 6 pass under helgen, föreläsning och frågestund med Mira som alltid är kul att lyssna på.
Under de 6 passen så blev det totalt över 60 ronder av sparring och uppdragssparring i ett högt tempo och det verkade passa de flesta. En trevlig och uppskattad föreläsning av damernas Headcoach, Klas Sandberg, i Team Sweden.
Det gjordes också en inspelning för reklamfilmen för Golden Girl Championship med Mira Potkonen, Agnes Alexiusson och Marielle V Hansen som lockade till många skratt i synnerhet när Mira skulle ”knocka” en av de skotska landslagstjejerna,. Hon var väl värd en Oscar, hon spelade rollen så väl att Mira blev rädd att hon träffat på riktigt.
Som arrangör av lägret är jag väldigt glad och tacksam över att så många ville komma och delta på lägret, nästa år kommer vi att bli ännu större och ännu bättre. Dock kommer jag att lägga boendet närmare träningsarenan då.
Stort tack till alla som deltog, nu ser vi framåt och siktar på The Golden Girl Championship den 20 – 22 november 2015

The Golden Girl trainer Education 2015

18 tränare (6 från Norge) hade kommit för att lyssna på en av världens bästa tränare, Nigel Davies, fd team GB och OS medaljer under bältet från både 2008 och 2012. Han förevisade tekniker som skiljer sig enormt mycket från svensk boxning i både praktik och tanke och här har vi mycket att lära. Efter tre dagar av drillande fick alla deltagare diplom som bevis på att dom deltagit på kursen. Det är synd att inte fler tog chansen att utveckla sig som tränare. Men det blir fler tillfällen. Jag är väldigt glad att Klas Sandberg fanns på plats och det uppskattades även av tjejerna på lägret, stort tack till Klas med hjälpen att få hit Mr Davies. Nästa år skall vi givetvis ha någon av samma kaliber och då är alla varmt välkomna.

/Ray Husac